két fél padlizsán töltve egy fehér tálban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: vegetáriánus töltött padlizsán

Ízletes és tápláló vegetáriánus töltött padlizsán, amiből még a húsimádóknak sem fog hiányozni a hús.



Hozzávalók

  • 3 nagyobb padlizsán
  • 200 g bulgur
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék olajbogyó
  • 2-3 db olajban eltett aszalt paradicsom
  • 200 g cheddar sajt
  • 50 g napraforgómag
  • 400 ml víz
  • néhány evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. Felforralunk négy deci vizet, hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, lefedjük, és hagyjuk, hogy negyedóra alatt megpuhuljon.
  2. A padlizsánokat kettévágjuk és kikaparjuk a belsejüket.
  3. Egy kevés zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, az aszalt paradicsomot és a padlizsán felaprított belsejét. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az olajbogyót, a bulgurt és a sajt felét lereszelve.
  4. A padlizsánok belsejét egy ecset segítségével átkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, megtöltjük a bulguros keverékkel, végül sajtot szórunk a tetejükre és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 30–40 perc alatt készre sütjük.
  5. Száraz serpenyőben megpirított napraforgómaggal tálaljuk.