hamburgert tart egy ember a kezében

Nyálcsorgató ételekkel készültünk neked

5 kedvenc étel, amiről nem gondolnád, hogy mennyei vegán verzió is készíthető

Unod már a megszokott vegán ételeket? Kíváncsi vagy, hogy milyen más kajákat tudnál elkészíteni? Akkor ne keress tovább, mert összeírtunk neked egy szuper vegán listát!



Ha eleged van a megszokott vegán összetevőkből, akkor most nagyon boldog leszel. A listánk telis-tele van olyan ételekkel, amikről talán még a gyakorló vegánok sem gondolták, hogy elkészíthető az ő verziójukban. 5 kedvenc következik.

Mac and Cheese

Hozzávalók

  • 2 csésze sütőtök püré
  • 1/3 csésze mandulatej
  • 1/2 csésze élesztő
  • 1/4 csésze nyers kesudió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 450 g makaróni tészta (vagy tetszőleges tészta)
  • csipet bors

Így készül

  1. Turmixold össze a sütőtökpürét, a mandulatejet, az élesztőt, a kesudiót, a fokhagymát, a tengeri sót és a hagymaport.
  2. Főzd meg a tésztát. Öntsd hozzá sütőtökös szószt és keverd össze. Tedd tálkákba és szórd meg egy kis borssal.

Újragondolt hamburger


Íme, a húsmentes gombás-quinoás burger receptje.

Hogyan tudod elkészíteni a fekete bucit?

Hozzávalók

  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 teáskanál aktív szén
  • 1/2 csésze meleg mandulatej
  • Csipet tengeri só

Így készül

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a szenet, sót és a szódabikarbónát.
  3. Fokozatosan add hozzá a meleg mandulatejet, keverd össze. A cél, hogy sűrű masszát kapjál.
  4. Válaszd ketté a tésztát és helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  5. Locsold meg őket egy kis olívaolajjal és süsd a bucikat 20 percig.
  6. Ha elkészültek, akkor csak vedd ki őket és várd meg míg kihűlnek.

Mennyei quesadillas 


Hozzávalók

  • 1/3 csésze vegán sajt
  • Egy marék párolt spenót
  • 1/4 csésze apróra vágott olajbogyó

Így készül

  1. Tegyél egy csepp olajat egy nagy serpenyőbe.
  2. Most mehet a tortilla a serpenyőbe, a tetejére pedig ráteheted a feltéteket.
  3. Közepes lángon süsd egy percig, majd tegyél rá egy másik tortillát.
  4. Addig süsd, amíg a tortilla aranybarna nem lesz és a sajt el nem olvad.

Mogyorós energiabomba


Hozzávalók

  • 1 csésze mogyoró liszt
  • 1/4 csésze rizsliszt
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • csipet só
  • 1/4 csésze mandulatej
  • 2 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
Fehér csokis öntetet hozzávalói
  • 320 g
  • vegán sűrített tej
  • 100 g vegán fehér csokoládé
  • 2 evőkanál vegán vaj
  • 2 teáskanál pumpkin spice fűszerkeverék
  • 1 csésze földimogyoró

Így készül

  1. Egy robotgépben turmixolj össze minden hozzávalót.
  2. Tedd bele a mogyorós masszát egy tepsibe és süsd 10 percig.
  3. A fehér csokis öntethez melegítsd fel a sűrített tejet, vajat, sót, vegán fehér csokoládét, fűszereket és a vanília kivonatot.
  4. Folyamatosan kevergetve, közepes lángos főzd míg be nem sűrűsödik. Ne hevítsd túl, és ne hagyd leégni!
  5. A fehér csokis öntetet öntsd rá a sütikre.
  6. Tegyél a tetejükre mogyorót.
  7. 15 percig süsd a rudakat és szeletelés, tálalás előtt hagyd őket teljesen kihűlni.

Zöldséges bucik

Hozzávalók

  • 300 g univerzális liszt
  • 175 ml
  • forró forrásban lévő víz
  • csipet só

Töltelék

  • 250 g zöldbab, apróra vágva
  • 1 sárgarépa, apróra vágva
  • egy marék apróra vágott koriander
  • 2 teáskanál pirított szezámolaj
  • 400 g tofu
  • 1 teáskanál só, kevés fehér bors

Így készül

  1. A tészta elkészítéséhez egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, amíg jól össze nem áll. Most add hozzá a forró vizet.
  2. Egy lisztezett felületen addig gyúrd a tésztát, amíg sima textúrát nem kapsz.
  3. Takard le egy nedves törülközővel, és pihentesd 30 percig.
  4. Párold meg az apróra vágott zöldbabot a tofuval, a sárgarépával és a fűszerekkel együtt.
  5. Csinálj kis korongokat a tésztából.
  6. Helyezd a tölteléket a pogácsák közepébe. Jól nyomkodd össze a széleket.
  7. A bucik elkészítéséhez melegíts elő egy tapadásmentes serpenyőt és tegyél bele 1 teáskanál olajat. Süsd a zsemléket 1 percig a serpenyőben.
  8. Ha már aranybarna lett az aljuk, akkor adj hozzájuk 1/2 csésze vizet és állítsd a hőmérsékletet közepesre.
  9. Fedd le őket és várd meg, míg az összes víz fel nem szívódik. Kész is!