barna-zöld étel fehér tányérban, fa asztalon

Vegák és húsimádók egyaránt falni fogják

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: zöldfűszeres gombafasírt

A fasírtnál nagyon sok múlik a fűszerezésen, ebben a receptben pedig minden megtalálható, ami a jó, ízes végeredményhez szükséges! Éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy vegáknál és húsevőknél egyaránt sikert fog aratni.


​Hozzávalók

  • 500 g csiperkegomba
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál petrezselyemzöldje
  • fekete bors
  • tengeri só
  • olaj a sütéshez

Így készül

  1. Evőkanálnyi olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra kockázott gombát, pár percig pároljuk, majd hagyjuk hűlni.
  2. A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, borssal, fűszerpaprikával, majoránnával.
  3. A gombához adjuk a tojásokat, a lisztkeveréket, a petrezselymet és jól összegyúrjuk. Nyolc korongot formázunk belőle és felhevített olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.
  4. Fokhagymás tejföllel kínáljuk.

From Your Site Articles