
Mindent bele pikáns tészta
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: édesköményes, csilis, mogyorós tészta
2021-08-12
Ritkán mondunk ilyet, de ez tényleg egy kihagyhatatlan recept. 100% nyár, 100% hűsítő fűszerek egy könnyű, húsmentes tésztán.
Hozzávalók
- 400 g tésztaféle
- 2 db közepes édeskömény
- 1 kis fej vöröshagyma
- ízlés szerint 1 db csilipaprika
- 2 evőkanál földimogyoró-olaj
- 1 csokor bazsalikom apróra vágva
- 2 db citrom
- só, bors
- 100 ml zöldség alaplé
- reszelt parmezán
Így készül
- Mossuk meg és vágjuk hosszú csíkokra az édesköményt, a hagymát és a csilit pedig karikázzuk fel, majd földimogyoró-olajon dinszteljük őket üvegesre egy serpenyőben. Ezután öntsük fel az alaplével, majd 5 percig pároljuk.
- Közben a tésztát főzzük al dente állagúra, szűrjük le, és nyomjuk rá az egyik citromot. A másik citromot vágjuk egészben vékony csíkokra, s adjuk a még forró édesköményhez, majd pároljuk vele 3–5 percig.
- A tésztához óvatosan adjuk hozzá az édesköményes keveréket, s még forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal szórva.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: csípős vegetáriánus kuszkusz - Vince ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges házi kenyér (focaccia) - Vince ›
- Egy nap, egy recept: édesköményes citrussaláta ›
- Egy nap, egy recept: Spaghetti al limone azaz citromos spagetti ›
- Egy nap, egy recept: gombás-sonkás batyu pikáns szósszal ›
Related Articles Around the Web