Egy tál tészta, rajta paprika karika, mellette villa, alatta fa tál és abrosz

Mindent bele pikáns tészta

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: édesköményes, csilis, mogyorós tészta

Ritkán mondunk ilyet, de ez tényleg egy kihagyhatatlan recept. 100% nyár, 100% hűsítő fűszerek egy könnyű, húsmentes tésztán.


​Hozzávalók

  • 400 g tésztaféle
  • 2 db közepes édeskömény
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ízlés szerint 1 db csilipaprika
  • 2 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 1 csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 db citrom
  • só, bors
  • 100 ml zöldség alaplé
  • reszelt parmezán

Így készül

  1. Mossuk meg és vágjuk hosszú csíkokra az édesköményt, a hagymát és a csilit pedig karikázzuk fel, majd földimogyoró-olajon dinszteljük őket üvegesre egy serpenyőben. Ezután öntsük fel az alaplével, majd 5 percig pároljuk.
  2. Közben a tésztát főzzük al dente állagúra, szűrjük le, és nyomjuk rá az egyik citromot. A másik citromot vágjuk egészben vékony csíkokra, s adjuk a még forró édesköményhez, majd pároljuk vele 3–5 percig.
  3. A tésztához óvatosan adjuk hozzá az édesköményes keveréket, s még forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal szórva.