szürke kormánykerék, rajta dobozok
Fotó: facebook.com/JapanToday/

Rendszeresen a képen látható módon ebédel egy buszvezető, de nem rúgják ki

Több hasonló fotót is posztolt már, szokása nem maradt visszhang nélkül a közösségi oldalakon.


A fent látható vicces kép a minap került fel a Twitter hírmegosztó oldalra. Mint látható, a fotó készítője ebédjét úgy fogyasztja el, hogy az ételes dobozokat a busz kormánykerekének küllői közé süllyeszti.

A @kotake5211 néven tweetelő japán buszvezető jött rá, hogy az edények tökéletesen illenek az általa vezetett busz kormánykerekének küllői közé. Természetesen nem arról van szó, hogy menet közben fogyasztja el az ebédjét, de mivel Japánban sem kapnak a vezetők sok ebédszünetet, kapóra jött neki ez a felismerés, hiszen így anélkül tud megebédelni, hogy fel kéne állnia az „asztala” mellől.

A megoldás – így a képet szintén megosztó japantoday.com – nem maradt visszhang nélkül, komoly tetszést váltott ki a különböző internetes oldalakon. Annál is inkább, mert egész sorozatot készített, többféle dobozzal is kipróbálta a módszert.

Rossz hír a japán úr magyar kollégáinak, hogy a szóban forgó busz ez Mitsubishi Fuso Aero Ace, ami a hazai utakat nem koptatja. Hogy az itthoni városi közlekedésben illetve távolsági viszonylatban használt buszok küllői közé milyen tányér fér be, arról sajnos nem érkezett információ.