szarvasgombás tészta egy fehér tényéron

Különlegességük a részletekben rejlik!

Fotó: HQuality / Shutterstock

Gasztrolegek: a világ legdrágább tésztaételére két kiló feltét kerül - FOTÓ

A tésztakedvelők száma pénzben nem kifejezhető, viszont a népszerűségnek azért igenis megvan az ára. Nem is kevés. Elhoztuk neked a világ három legdrágább tésztaételét.



A tészta egy igazán sokoldalú alapanyag, így a világ különböző pontjain mindenféle variációban megtalálható. Talán nem titok, hogy a legdrágább tészták ára a hozzájuk adott különleges hozzávalók miatt olyan magas.

De mik ezek a különleges hozzávalók? És mely tésztaételek a legdrágábbak?

1. Tagliolini tészta homárral és szarvasgombával


Jelenleg a new yorki Bice étterem kínálja a világ legdrágább tésztaételét, melynek ára átszámítva meghaladja a 600 ezer forintot.

Az ételt házilag készített tagliolini tésztával, fekete szarvasgombával és két kiló friss homárral tálalják. Az ételt Gianni Versace divatikon által tervezett aranytálon szolgálják fel. A vendégek egyébként akár haza is vihetik a tányért, amelynek értéke nagyjából 106 ezer forint.

2. Agnolotti verdi tészta

egy t\u00e1l z\u00f6ld ravioli ricotta sajttal a tetej\u00e9n

Nem csak az ízlelőbimbókat, hanem a szemet is kényezteti!

Fotó: Mikhaylovskiy / Shutterstock


Az előkelő san franciscói étterem, a Quince egy 91 ezer forintos tésztaételt kínál az éhes szájaknak.

Az említett étel az agnolotti verdi, ricotta sajttal töltött zöld tésztákból áll, amelyet egy vajas, sajtos mártással tálalnak. Mi már meg is éheztünk.

3. Tagliolini vajjal és fehér szarvasgombával

Tagliolini t\u00e9szta szarvasgomb\u00e1val

A szarvasgomba teszi különlegessé!

Fotó: Framarzo / Shutterstock


Egy másik new yorki olasz étterem szintén drága tésztaételeket szolgál fel.

Legkülönlegesebb fogásuk a fehér szarvasgombás tagliolini tészta, amely 90 ezer forintba kerül.

Az étel nem szerepel a menün, így akik ezt rendelik, csak a végén fognak szembesülni a pontos árral.