borotvahab, ecset, törölköző
Fotó: Tarah Dane / Unsplash

4 tárgy a lakásban, amit borotvahabbal tudsz leghatékonyabban megtisztítani

8000 éves problémára nyújt többek között megoldást a borotvahab.


A borotvahab helye a fürdőszobában van – hittük eddig mi is, ám aztán elolvastuk az oekotest.de cikkét. Azóta egészen másképp tekintünk a borotvahabra, kiderült ugyanis, a konyhában és úgy általában a lakásban számos dolgot ez a szépségápolási szer tisztít a legjobban. Mutatjuk a listát!

Foltok

v\u00f6r\u00f6sbor \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 poh\u00e1rban sz\u00fcrke h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Saman Taheri / Unsplash


Nem mindenható a borotvahab, de például az ádáz vörösborfoltok ellen (főleg textil felületen) jól működik, ez pedig igen nagy erény, hiszen az emberiség gyakorlatilag 8000 éve küzd velük. Tegyél a foltra egy nagy adag habot, majd hagyd ott 30 percig. Ha utána óvatosan letörlöd a maradékot, minimum jóval halványabb vörösborfoltot fogsz találni, ha szerencséd van, teljesen el is tűnt.

Autóüléshuzat

A borotvahab jóval olcsóbb, mint a speciális, kifejezetten autóhoz kínált tisztítószerek. Zsírfoltokat kifejezetten jó hatékonysággal tűntet el, ehhez nincs más dolgod, mint szintén nagy adag habot felvinni a felületre, majd 30 percig állni hagyni, végül nedves ronggyal letörölni a maradékot.

Fényes felületek

Az egyik meglepőbb tény, hogy a borotvahab a titkos fegyver a csapokon megtelepedő vízfoltok és a nem túl régi vízkő ellen. Pár perc habkezelés után minden újra ragyogni fog.

​Sütéshez használt edények

barna nyeles ed\u00e9ny \u00fcvegtet\u0151vel

Fotó: Uwe Conrad / Unsplash


A serpenyő vagy a tepsi aljára odaégett olaj eltávolításánál kevés utálatosabb dolog van. A borotvahab azonban ezzel is megbirkózik: vigyél fel egy vastag réteget az elkoszolódott felületre, majd hagyd „dolgozni” 60 percen át. Utána sokkal könnyebb lesz már elmosni az edényt.