piros-fehér hús zöldségekkel fehér tányéron

A világ legkülönlegesebb húsát kóstolhatod Budapesten június 9-én

Kivételes programmal kedveskedik a gasztronómia szerelmeseinek a Steak Trezor, az étteremben ugyanis a világ legkülönlegesebb marháját kóstolhatják meg a vacsoravendégek.

Bár egy wagyu marha vacsora önmagában elég kecsegtető, június 9-én a borkedvelőket külön is meglepik a szervezők. A Steak Trezor különleges vacsoráján az ételek mellé az Attila pincészet tételei kerülnek az asztalra.

Az est menüje a következő fogásokból fog állni

  • wagyu sonka, dinnye, pisztácia;
  • vakteszt négyféle különbőző érlelési módokon elkészített steakekből;
  • szárazon érlelt Wagyu New York Strip;
  • kucsmagomba, zsályás konfitált burgonya;a desszert pedig tonkababos csokoládékrém, sós mogyoróval

Mikor lesz a vacsoraest?

Június 9-én, este 7 órakor. Ahogy az a menüsorból is kiderült, az est folyamán az érlelt wagyu marhahús köré felépített vacsora mellett egy izgalmas játékra is meghívják majd a résztvevőket: a steak-vakteszt során a vendégek többféle, különböző érlelési módon előkészített húsokból kapnak majd kóstolót.

A vacsora során Vámos Attila borász is jelen lesz, ő fogja ugyanis végigvezetni a vendégeket a teljes tételsoron, mely során a vendégek a borkészítés rejtelmeiről kapnak majd egy rövid ismertetőt.


További részleteket az érdeklődők az est Facebook-eseményét visszaigazolva tudhatnak meg.

Mi az a wagyu marha?

A wagyu szó szerinti jelentése japán tehén. Eredetileg igás állatként vették hasznát ennek a különleges szarvasmarhának, melynek húsát mára már a legkiválóbbak között tartják számon. Különleges márványozottságát – mely az évek során védjegyévé is vált a gasztronómia szerelmesei körében – annak köszönheti, hogy az igavonáshoz szükséges energiát abból a zsírból nyerte, amit az izomrostok között egyenletesen elosztva tárolt.

A wagyu valójában négy szarvasmarha, a japán fekete, a japán barna, a japán Shorthorn és a japán poll fajta kereszteződéséből született meg.

Ha ennél is többet szeretnél megtudni róla, olvasd el ezt a cikkünket.

A Steak Trezor eseményére az alábbi linkre kattintva regisztrálhatsz.