
A világ legkülönlegesebb húsát kóstolhatod Budapesten június 9-én
Bár egy wagyu marha vacsora önmagában elég kecsegtető, június 9-én a borkedvelőket külön is meglepik a szervezők. A Steak Trezor különleges vacsoráján az ételek mellé az Attila pincészet tételei kerülnek az asztalra.
Az est menüje a következő fogásokból fog állni
- wagyu sonka, dinnye, pisztácia;
- vakteszt négyféle különbőző érlelési módokon elkészített steakekből;
- szárazon érlelt Wagyu New York Strip;
- kucsmagomba, zsályás konfitált burgonya;a desszert pedig tonkababos csokoládékrém, sós mogyoróval
Mikor lesz a vacsoraest?
Június 9-én, este 7 órakor. Ahogy az a menüsorból is kiderült, az est folyamán az érlelt wagyu marhahús köré felépített vacsora mellett egy izgalmas játékra is meghívják majd a résztvevőket: a steak-vakteszt során a vendégek többféle, különböző érlelési módon előkészített húsokból kapnak majd kóstolót.
A vacsora során Vámos Attila borász is jelen lesz, ő fogja ugyanis végigvezetni a vendégeket a teljes tételsoron, mely során a vendégek a borkészítés rejtelmeiről kapnak majd egy rövid ismertetőt.
További részleteket az érdeklődők az est Facebook-eseményét visszaigazolva tudhatnak meg.
Mi az a wagyu marha?
A wagyu szó szerinti jelentése japán tehén. Eredetileg igás állatként vették hasznát ennek a különleges szarvasmarhának, melynek húsát mára már a legkiválóbbak között tartják számon. Különleges márványozottságát – mely az évek során védjegyévé is vált a gasztronómia szerelmesei körében – annak köszönheti, hogy az igavonáshoz szükséges energiát abból a zsírból nyerte, amit az izomrostok között egyenletesen elosztva tárolt.
A wagyu valójában négy szarvasmarha, a japán fekete, a japán barna, a japán Shorthorn és a japán poll fajta kereszteződéséből született meg.
Ha ennél is többet szeretnél megtudni róla, olvasd el ezt a cikkünket.
A Steak Trezor eseményére az alábbi linkre kattintva regisztrálhatsz.