kék tálak felülnézetből, bennük sárga-fehér étel
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mákos-narancsos zabkása mandulatejjel

Zabpelyhes reggeli megbolondítva mákkal és gyümölccsel. Még egészségesebb, még finomabb!



Hozzávalók

  • 70 g zabpehely
  • frissen facsart citromlé
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál mák
  • 2 csésze mandulatej
  • ízlés szerint nyírfacukor vagy méz

Így készül

  1. Forraljuk fel a mandulatejet egy lábasban, adjuk hozzá a zabpelyhet és a mákot, és folyamatos kevergetés mellett főzzük 10 percig. Közben reszeljünk le a narancshéjából egy keveset, majd kockázzuk fel a húsát.
  2. Amikor kissé hűlni kezd a zabpehely, adjuk hozzá a narancs részeit és ízlés szerint mézet, citromlevet, majd óvatosan keverjük össze.
  3. Szobahőmérsékletre hűtve tálaljuk.