fehér folyadék szürke bögrében, fehér asztalon

Forró bögrés leves

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: körtés zellerkrémleves

Finom körtés zellerkrémleves, amit akár egy bögréből kortyolgatva is fogyaszthatunk a hűvös őszi és téli napokon.



Hozzávalók

  • 1 db zellergumó
  • 1 db érett körte
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 200 ml tejszín
  • só, darált bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
  • csillagánizs, csillaggyümölcs (karambola)

Így készül

  1. Forrósítsuk fel egy fazékban a vajat, tegyük bele a meghámozott és falatnyi darabokra felvágott zellert. Közepes lángon addig pároljuk, míg a zellerdarabok szélei elkezdenek pirulni.
  2. Tegyük hozzá a meghámozott, kimagozott és feldarabolt körtét, majd öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük darált borssal, szerecsendióval és ízesítsük sóval.
  3. Közepes lángon főzzük húsz percig, utána kézi mixerrel pürésítsük. Tegyük gazdagabbá a tejszínnel, és forraljuk jól össze.
  4. Tálaljuk kis tálkákban, dekoráljuk az ünnephez illő csillagánizzsal és egy-egy szelet csillaggyümölccsel.