
Forró bögrés leves
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: körtés zellerkrémleves
2021-10-30
Finom körtés zellerkrémleves, amit akár egy bögréből kortyolgatva is fogyaszthatunk a hűvös őszi és téli napokon.
Hozzávalók
- 1 db zellergumó
- 1 db érett körte
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1,5 liter zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
- só, darált bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
- csillagánizs, csillaggyümölcs (karambola)
Így készül
- Forrósítsuk fel egy fazékban a vajat, tegyük bele a meghámozott és falatnyi darabokra felvágott zellert. Közepes lángon addig pároljuk, míg a zellerdarabok szélei elkezdenek pirulni.
- Tegyük hozzá a meghámozott, kimagozott és feldarabolt körtét, majd öntsük fel az alaplével. Fűszerezzük darált borssal, szerecsendióval és ízesítsük sóval.
- Közepes lángon főzzük húsz percig, utána kézi mixerrel pürésítsük. Tegyük gazdagabbá a tejszínnel, és forraljuk jól össze.
- Tálaljuk kis tálkákban, dekoráljuk az ünnephez illő csillagánizzsal és egy-egy szelet csillaggyümölccsel.