Egy nap, egy recept: joghurtos zellerkrémleves
white ceramic plate with silver spoon
Photo by sofia lyu on Unsplash

Egy nap, egy recept: joghurtos zellerkrémleves

Hamisítatlan tavaszi leves sok finomsággal. Könnyen elkészíthető, levesbetétnek számtalan dolgot tehetünk bele.



Hozzávalók

  • 1 db közepes zellergumó
  • 200 g szárzeller
  • 30 g vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • kis csokor medvehagyma
  • 200 ml görög joghurt
  • 2 evőkanál keményítő
  • zöldség alaplé vagy víz
  • só, fehér bors

Így készül

  1. A zellert és a szárzellert hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra.
  2. A megtisztított vöröshagymát kockázzuk fel, majd futtassuk meg egy lábasban a vaj és az olívaolaj keverékén. Amikor már üveges, tegyük rá a zellereket, és forgassuk át magasabb lángon.
  3. Ha illatozni kezd, egy percre adjuk hozzá a medvehagymát is, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel zöldségalaplével vagy vízzel.
  4. Közepes lángon pároljuk puhára, majd turmixoljuk össze, adjuk hozzá a keményítővel elkevert joghurtot, majd forraljuk további 5 percen keresztül.
  5. Pirított zsemlekockákkal, levesgyönggyel, sült baconcsíkokkal vagy reszelt parmezánnal is tálalhatjuk – a lényeg, hogy mindenképp forró legyen!