
Őszre hangolva
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: tormás zellerkrémleves
2021-08-30
Őszire hangolt zöldségkrémleves, ami nemcsak nagyon finom, de kiváló orvosság is, ha egy kicsit meg vagyunk hűlve.
Hozzávalók
- ½ fej hagyma
- 1 zellergumó
- 1 evőkanál reszelt torma
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál keményítő
- 1 liter zöldségalaplé
- fekete bors
- tengeri só
- 2 evőkanál olaj
Így készül
- A hagymát finomra reszeljük és a felhevített olajon 3 percig pirítjuk, majd rádobjuk az apró kockákra vágott zellert, sózzuk, borsozzuk és további 5 percen át pirítjuk. Felöntjük az alaplével és fedő alatt puhára főzzük.
- Közben a tejszínt a tormával és a keményítővel simára keverjük.
- A zellert botmixerrel pürésítjük, majd hőkiegyenlítéssel – fokozatosan – hozzáadjuk a tejszínes keveréket. Közepes lángon hevítjük pár percig, de nem forraljuk.
- Sóval, borssal metéltre vágott zellerzölddel ízesítjük és forrón, pirítóssal kínáljuk.
From Your Site Articles
- Isteni recept almahéjhoz és csutkához: mártás palacsintára, sütire ... ›
- Egy nap, egy recept: levendulás cseresznyelekvár sütés nélkül - Vince ›
- 8 TikTok-recept, amire tuti rákattansz - VIDEÓK - Vince ›
- Egy nap, egy recept: ünnepi házi burgonyás kenyér - Vince ›
- Egy nap, egy recept: Spaghetti al limone azaz citromos spagetti ›
- Egy nap, egy recept: házi zabkenyér házi túrókrémmel ›
- Egy nap, egy recept: hűsítően édes citromos muffin ›
- Egy nap, egy recept: Salvador Dalí spirituális gyümölcslevese - Vince ›
- 6 étel, amitől a gyerekek jobban tudnak koncentrálni - Vince ›
- A legszínesebb gasztrofesztivál: ART Piknik - Vince ›
- Hogyan kell a kávét tárolni, hogy friss maradjon? Így! - Vince ›
- Egy nap egy recept: körtés zellerkrémleves - Vince ›
- Gasztrolegek: az argánolaj a semmiből vált exkluzív termékké - Vince ›
- Zöldség alaplé készítése egyetlen hozzávalóból! - Vince ›
- Bodrogi Gyula elárulta káposztás fácán receptjének titkát - Vince ›
- Egy nap, egy recept: gyümölcsökkel töltött ropogós libasült - Vince ›