fehér-sárga-zöld ételek egy fekete, ovális tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mandarinos sült répa lazaccal és zellerpürével

Egyszerűen elkészíthető zöldséghangsúlyos, rendkívül pikáns étel lazaccal. Ha már unod a krumplipürét, próbáld ki a zellerpürét.



Hozzávalók

  • 4 szelet lazac
  • 50 ml olaj
  • 1 nagy fej zellergumó
  • 1 csipetnyi vanília
  • 150 ml tejszín (min. 30%)
  • 1 csomag kisebb színes répa
  • 3 mandarin
  • só és fekete bors

Így készül

  1. A zellert egészben, befóliázva kb. 90 perc alatt 170 fokos sütőben puhára sütjük, miután kihűlt, meghámozzuk.
  2. A meghámozott répákat serpenyőben közepes lángon körbepirítjuk, majd 50 ml vízzel fedő alatt roppanósra pároljuk. A mandarinok kifacsart levével öntözzük meg, majd fedő nélkül 5 percen át tovább pirítjuk. A végén sózzuk.
  3. Az apróra kockázott zellert a tejszínnel, a sóval és a vaníliával összetörjük egy krumplitörővel.
  4. A lazacszeleteket kis olajon, beirdalt bőrükkel lefelé kezdjük sütni egy lefedett serpenyőben, közepes hőfokon. A másik oldal sütését fedő nélkül folytatjuk. Oldalanként 3-4 perc alatt el is készülnek.
  5. A lazacot a pürével és a répákkal tálaljuk.