2023 kedvenc sütemény receptjében cékla van!

2023. október 29.

Cékla a süteményben? Aki ezt a gyors és egyszerű receptet kipróbálja, nem fog többé kételkedni.

Egyre gyakrabban jelennek meg a zöldségek a süteményes receptekben. A répatortáról talán már mindenki hallott, mi tavaly mutattuk be az édesburgonyás süteményt, most pedig a Hamu és Gyémánt lelt rá egy talán még merészebb receptre. Nem csalás, nem ámítás, a céklás brownie tényleg létezik. És nem is akármilyen. Aki kipróbálja, rá fog kattanni!

Cékla-brownie

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű cékla, meghámozva és lereszelve (körülbelül 2 csésze)
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1/2 csésze mandulavaj (vagy bármilyen dióvaj, amit szeretünk)
  • 1/4 csésze méz vagy juharszirup (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy 20×20 cm-es sütőformát sütőpapírral.
  2. A lereszelt céklát tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá a kakaóport, mandulavajat, mézet vagy édesítőszert, tojásokat, vanília kivonatot, sütőport és egy csipet sót.
  3. Keverjük jól össze a hozzávalókat, amíg egy sima tésztát nem kapunk.
  4. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és egyenletesen oszlassuk el.
  5. Süssük a brownie-t előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló már nem barnul be. Ne süssük túl, hogy szaftos maradjon.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel kis négyzetekre.

Címlapfotó: Emma-Jane Hobden / Unsplash