piros paradicsomok

Te is a hűtőben tárolod a zöldséget, gyümölcsöt? Van egy jó meg egy rossz hírünk

A hűtő mindennapos használata miatt az ember hajlamos elsiklani olyan fontos részletek felett, mint például a zöldségek helyes tárolása.Jelenleg az elmúlt 25 év legmagasabb inflációját éljük, így bizonyosan te is olyan módszerek után kutatsz, amik segítségével pénzt takaríthatsz meg. A magas élelmiszerárak elleni egyik megoldás lehet, ha bőségesen bevásárolsz a zöldségekből és gyümölcsökből, amikor éppen kedvező az áruk vagy akciósan beszerezhetők. Ám ebben az esetben az is fontos, hogy az élelmiszerek sokáig frissen eltarthatók legyenek. Itt jön a képbe a hűtőszekrény és hogy miként érdemes benne eltárolni a friss termékeket.


Jó hírünk van, a mashed cikke szerint ugyanis nem kell a nagy bevásárlás előtt teljesen kiürítened a hűtődet.

Amíg a romlandó friss gyümölcsöket és zöldségeket (például epret, málnát, fűszernövényeket, gombát) 4 fokos vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten tárolod, addig biztonságosan lehet őket fogyasztani.
piros eprek egy k\u00e9zben

Fotó: Tetiana Bykovets / Unsplash


A szakértők szerint még az sem számít, pontosan hol tárolod a hűtőn belül a friss gyümölcsöket és zöldségeket. Vagyis a friss termékek biztonságosan eltarthatók, akár a hűtőszekrény ajtajában is, de természetesen a fiókban is nagyon jó helyen vannak.

h\u0171t\u0151 belseje, z\u00f6lds\u00e9gek, dobozok

Fotó: Ello / Unsplash


Rossz hír viszont, hogy teljesen mindegy, hol tárolod az élelmiszert, ha koszos a hűtő. A kifolyó levek, romlásnak induló élelmiszerek után hátramaradó foltokon megtelepedhetnek a bacik, ha rárakod ezekre a friss árut, szinte biztos az átfertőződés.

Fontos, hogy a hűtőd mindig tiszta legyen. Ha az időd engedi, akkor minden héten törölgesd át a belső polcokat és fiókokat egy tisztítószerrel átitatott nedves ronggyal.
pap\u00edrt\u00e1sk\u00e1k, ban\u00e1n, fejesk\u00e1poszta, alm\u00e1k

Fotó: Maria Lin Kim / Unsplash


A tiszta hűtőnek és a megfelelő hőmérsékletnek köszönhetően nem kell attól félned, hogy a friss élelmiszerek hamar megromolnak a hűtődben. Nyugodtan bevásárolhatsz belőlük, de ne felejtsd, érdemes a gyümölcsöket és zöldségeket még friss állapotban elfogyasztanod.