fekete serpenyő benne zöld és barna étel, sárga-fehér tányér, benne zöld és barna étel, kés, villa

Látványnak sem utolsó a tarka színeivel!

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: spenótos-babos csirkeragu

A csirke a kevésbé intenzív ízű húsok közé tartozik, ezért az ember bátran szabadjára engedheti a fantáziáját, amikor a kiegészítők, fűszerek hozzáadására kerül a sor. Ebbe a receptbe annyi finomságot belesűrítettünk, hogy a címbe csak a töredéke fért bele.


​Hozzávalók

  • 500 g bébispenót
  • 700 g csirkefelsőcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv fehérbab
  • 100 ml szójaszósz
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 db cukkini
  • 1 evőkanál őrölt csili
  • 300 ml csirkealaplé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A csirkecombokat sózzuk, és minden oldalukon megpirítjuk egy kevés olívaolajon, majd kivesszük őket a serpenyőből, és félretesszük.
  2. A hagymát apróra kockázzuk, és a csirke után visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a megsózott, felkarikázott cukkinit, a megpirított combokat és az alaplevet, majd lefedjük. Hagyjuk párolódni 15 percig, közben borsozzuk és hozzáadjuk a szójaszószt és a csilit is.
  3. Beleszedjük a brokkolit és a spenótleveleket, a finomra vágott kakukkfüvet és a babot. Finoman átforgatjuk, s a teljes puhulásig fedő alatt tartjuk, majd forrón tálaljuk.