
Látványnak sem utolsó a tarka színeivel!
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: spenótos-babos csirkeragu
2021-08-26
A csirke a kevésbé intenzív ízű húsok közé tartozik, ezért az ember bátran szabadjára engedheti a fantáziáját, amikor a kiegészítők, fűszerek hozzáadására kerül a sor. Ebbe a receptbe annyi finomságot belesűrítettünk, hogy a címbe csak a töredéke fért bele.
Hozzávalók
- 500 g bébispenót
- 700 g csirkefelsőcomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 konzerv fehérbab
- 100 ml szójaszósz
- 1 kisebb fej brokkoli
- 1 csokor kakukkfű
- 1 db cukkini
- 1 evőkanál őrölt csili
- 300 ml csirkealaplé
- 3 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Így készül
- A csirkecombokat sózzuk, és minden oldalukon megpirítjuk egy kevés olívaolajon, majd kivesszük őket a serpenyőből, és félretesszük.
- A hagymát apróra kockázzuk, és a csirke után visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a megsózott, felkarikázott cukkinit, a megpirított combokat és az alaplevet, majd lefedjük. Hagyjuk párolódni 15 percig, közben borsozzuk és hozzáadjuk a szójaszószt és a csilit is.
- Beleszedjük a brokkolit és a spenótleveleket, a finomra vágott kakukkfüvet és a babot. Finoman átforgatjuk, s a teljes puhulásig fedő alatt tartjuk, majd forrón tálaljuk.