
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: lencse- és zöldséggulyás
2022-03-29
Egyszerűen összeállítható, pikáns, húsmentes zöldséggulyás nemcsak vegetáriánusoknak.
Hozzávalók
- 250 g lencse
- 4 db sárgarépa
- 4 db közepes burgonya
- 2 db bébicukkini
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db babérlevél
- só, frissen őrölt bors
Így készül
- A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkockázzuk, felkarikázzuk ízlés szerint.
- A hagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon pirítani kezdjük. Amikor illatozni kezd, rádobjuk a répa- és petrezselyemkarikákat, körbepirítjuk őket.
- 4-5 perc múlva lehúzzuk a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát. Két percig kevergetjük, hozzáadjuk az átmosott lencsét, majd a babért, a sót, borsot, végül visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fedő alatt 20–30 percig párolódni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a burgonyakockákat, sózzuk.
- Amikor minden összetevő megpuhult, az utolsó 5 percre kerüljön bele a petrezselyemzöld és a cukkini. Tálaljuk forrón, tejföllel.