zöldségek

Tuti tippek a zöldségtároláshoz!

5 könnyű lépés, hogy a zöldségeid tovább frissek maradjanak

Mint sok más dolognak, a zöldségtárolásnak is létezik jó és rossz módszere. Mi most azt az öt könnyű lépést gyűjtöttük össze neked, amivel a zöldségek sokáig frissek maradnak. Hidd el, tényleg csak öt lépés!


A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk a túlvásárlásra, emiatt egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy a kelleténél sokkal több élelmiszer található otthon. Ezek közül a friss zöldségek a legproblémásabbak, mert hamar megromlanak.

A következő öt tipp, majd segít, hogy a megvásárolt termékek ne a kukában landoljanak!

1. Válassz minőségi termékeket

z\u00f6lds\u00e9gek

A minőség félsiker!

Fotó: Iñigo De la Maza / Unsplash


Sose indulj haza olyan áruval, ami nem tűnik frissnek.

Ne feledd, hogy nem lehet visszafordítani az időt, tehát ezek az élelmiszerek már romlásra vannak ítélve.

​2. Ne mosd meg előre a zöldségeket

zeller

Te tudtad, hogy a póréhagyma és a spárga vízbe állítva tárolható?

Fotó: Louis Hansel / Unsplash


Kerüld a termékek előmosását, mivel a nedvesség felgyorsítja a romlási folyamatot.

Akad azonban két kivétel: a póréhagyma és a spárga. Ez a két zöldség 2-3 centiméter magas vízbe állítva tárolható legjobban.

3. Így törődj a fűszernövényekkel

f\u0171szern\u00f6v\u00e9nyek

Csak egy papírtörlőre lesz szükséged!

Fotó: NordWood Themes / Unsplash


A fűszernövényeket tekerd vízzel átitatott papírtörlőbe, majd tedd vissza őket a hűtőbe.

Ha igazán alapos akarsz lenni, akkor tedd őket még egy műanyag zacskóba.

​4. Szabadulj meg a száraktól

r\u00e9pa c\u00e9kla

Csak távolítsd el a szárakat.

Fotó: Lisa Summerour / Unsplash


A sárgarépán és céklán hagyott lombozat elszívja a nedvességet (ami ugye rossz dolog, ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni).

​5. Száműzd a sérült darabokat

alma

Ha szükséges, tárold őket külön helyen.

Fotó: Ale Maciel / Unsplash


A sérült zöldség és gyümölcs könnyen tönkreteheti a többit is.