
Tuti tippek a zöldségtároláshoz!
5 könnyű lépés, hogy a zöldségeid tovább frissek maradjanak
Mint sok más dolognak, a zöldségtárolásnak is létezik jó és rossz módszere. Mi most azt az öt könnyű lépést gyűjtöttük össze neked, amivel a zöldségek sokáig frissek maradnak. Hidd el, tényleg csak öt lépés!
A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk a túlvásárlásra, emiatt egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy a kelleténél sokkal több élelmiszer található otthon. Ezek közül a friss zöldségek a legproblémásabbak, mert hamar megromlanak.
A következő öt tipp, majd segít, hogy a megvásárolt termékek ne a kukában landoljanak!
1. Válassz minőségi termékeket
A minőség félsiker!
Fotó: Iñigo De la Maza / Unsplash
Sose indulj haza olyan áruval, ami nem tűnik frissnek.
Ne feledd, hogy nem lehet visszafordítani az időt, tehát ezek az élelmiszerek már romlásra vannak ítélve.
2. Ne mosd meg előre a zöldségeket
Te tudtad, hogy a póréhagyma és a spárga vízbe állítva tárolható?
Fotó: Louis Hansel / Unsplash
Kerüld a termékek előmosását, mivel a nedvesség felgyorsítja a romlási folyamatot.
Akad azonban két kivétel: a póréhagyma és a spárga. Ez a két zöldség 2-3 centiméter magas vízbe állítva tárolható legjobban.
3. Így törődj a fűszernövényekkel
Csak egy papírtörlőre lesz szükséged!
Fotó: NordWood Themes / Unsplash
A fűszernövényeket tekerd vízzel átitatott papírtörlőbe, majd tedd vissza őket a hűtőbe.
Ha igazán alapos akarsz lenni, akkor tedd őket még egy műanyag zacskóba.
4. Szabadulj meg a száraktól
Csak távolítsd el a szárakat.
Fotó: Lisa Summerour / Unsplash
A sárgarépán és céklán hagyott lombozat elszívja a nedvességet (ami ugye rossz dolog, ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni).
5. Száműzd a sérült darabokat
Ha szükséges, tárold őket külön helyen.
Fotó: Ale Maciel / Unsplash
A sérült zöldség és gyümölcs könnyen tönkreteheti a többit is.
- 6 étel, amitől a gyerekek jobban tudnak koncentrálni - Vince ›
- 10 élelmiszer, amit nem szabad hűtőben tárolni ›
- Látnod kell ezeket a paradicsomból készült hattyúkat! VIDEÓ ›
- Táplálkozás és sport: mit együnk és igyunk edzés előtt és után ... ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges házi kenyér (focaccia) - Vince ›
- 6 szuper egyszerű iskolai nasi gyerekeknek - Vince ›
- 4 ok, amiért kis adagot kapsz a csúcsminőségű éttermekben - Vince ›
- Csak egy tányér és pohár: olvasztott vaj a legegyszerűbben - Vince ›
- 3 hihetetlen konyhai trükk - VIDEÓ - Vince ›
- Ezt a hibát el ne kövesd a sütés utáni takarításkor! - Vince ›
- Ismerd meg a már háborút is kirobbantó humuszt! - Vince ›
- 7 jó tanács a tökéletes hamburgerhez - Vince ›
- Egy nap, egy őszi finomság: az egészséget adó szőlő - Vince ›
- Egy nap, egy őszi finomság #3: körte - Vince ›
- Döbbenetes, hogy mennyire egészséges zöldség a cékla! - Vince ›