
olasz-magyar fúzió
Gianni nagy fába vágta a fejszéjét Budán
Gianni Annoni eddigi munkáitól eltérően egy teljesen új világba kóstol bele: a legjobbat megalkotni a magyar konyha tradicionális és modern ételeiből, amiket Haraszti Zsolt séf valósít meg.
Barátságuk egy új kaland kezdetét jelentette. Gianni olasz, valamint Zsolt magyar gasztronómiai tudásából született meg a terra étterem. Zsolt Vass Ferenccel és Kovács Renátóval egészítette ki a csapatot, hiszen az elmúlt évek tapasztalataiból tudta, hogy kiválóan tudnak együtt dolgozni.
Letisztult beltér
Fotó: terra
Gianni közel 30 éves szakmai tevékenysége során a gasztronómiai élet kiemelkedő szereplőjévé vált. Az elmúlt évtizedek alatt, „importálva" hazájának kulináris jellegzetességeit, számos vendéglátó egységhez adta nevét és tudását. Hamisítatlan olasz módjára, a főzés és a vendéglátás a vérében van. Munkájában precíz és kreatív, az alkotás folyamata nagyon fontos szerepet játszik az életében.
Ebéd utáni sSziesztának is van hely
Fotó: terra
Zsolt már gyermekként minden fortélyt eltanult nagymamájától. Pályája során a legjobbaktól tanult, jó néhány neves étteremben dolgozott, és számos szakmai elismerés kapott. Bejutott a 10 legjobb vidéki étterem közé, a Hagyomány és Evolúció döntőjébe, a Cziffray versenyen ezüst fokozatot ért el, a Bocuse d'Or versenyen három díjat is magáénak tudhatott. A nagymamájától tanultakat a mai napig hasznosítja, beépíti a fogásokba. Pontossága és precizitása mellett rendkívül életvidám, amely konyháját is áthatja.
Főszereplők a konyhából
Fotó: terra
A terra koncepciója a természethez való közelség és hűség, melyet mind az étterem, mind az ételek tükröznek. Ennek alapja a kiváló alapanyagok használata, melyeket Zsolt és Gianni a hazai kistermelőknél tett gasztrotúráik során választottak ki.
Az étterem nem csupán az Oxygen Naphegy részeként csatlakozik az épülethez, hanem nevének elemi jelentésében is. A terra, mint föld, szintén a természethez való visszatérést tükrözi, mely az étterem belső kialakításánál is visszaköszön: a színek és az anyagok harmóniájában, illetve a fő belsőépítészeti elemeiben, amelyek fellelhetőek a természetben.
Hamarosan benépesül a Naphegyi étterem
Fotó: terra
A terra egyedülálló lokációja ideális helyszíne bármely rendezvénynek, legyen szó családi eseményről, partiról, fogadásról, vállalati rendezvényről vagy sajtótájékoztatóról. Családok számára a helyszínen gyermekmegőrző, valamint parkolási lehetőség szintén biztosított.
- Idézet: Alain Ducasse 21 Michelin-csillagos séf a főzésről - Vince ›
- Rácz Jenő, A konyhafőnök séfje kedvenc ételéről, étterméről - Vince ›
- Gondolatmorzsák: idézet Wolfgang Puck sztárséftől a siker ... ›
- Étteremkritika a Saltról - megérdemli a Michelin-csillagot? - Vince ›
- Egy nap, egy recept: frittata, a különleges olasz omlett - Vince ›
- Megvan az Étterem Hét 18 kedvence, lehet náluk repetázni! - Vince ›
- 11 legszebb étterem a világból - Vince ›
- Ha a 16 alaplépést tudod, akkor mindent tudsz a főzésről - Vince ›
- Gordon Ramsey és Diana Spencer "randija", ami kimaradt a filmből - Vince ›
- 4 olyan étterem nyitott Londonban, amiért repülőre ülnénk - Vince ›
- Egy vidéki iskola szerint oké, hogy zsömlét adnak ebédre - Vince ›