két férfi áll egy ajtóban, mögöttük sötét helyiség

olasz-magyar fúzió

Fotó: terra

Gianni nagy fába vágta a fejszéjét Budán

Gianni Annoni eddigi munkáitól eltérően egy teljesen új világba kóstol bele: a legjobbat megalkotni a magyar konyha tradicionális és modern ételeiből, amiket Haraszti Zsolt séf valósít meg.


Barátságuk egy új kaland kezdetét jelentette. Gianni olasz, valamint Zsolt magyar gasztronómiai tudásából született meg a terra étterem. Zsolt Vass Ferenccel és Kovács Renátóval egészítette ki a csapatot, hiszen az elmúlt évek tapasztalataiból tudta, hogy kiválóan tudnak együtt dolgozni.

Letisztult beltér

Fotó: terra


Gianni közel 30 éves szakmai tevékenysége során a gasztronómiai élet kiemelkedő szereplőjévé vált. Az elmúlt évtizedek alatt, „importálva" hazájának kulináris jellegzetességeit, számos vendéglátó egységhez adta nevét és tudását. Hamisítatlan olasz módjára, a főzés és a vendéglátás a vérében van. Munkájában precíz és kreatív, az alkotás folyamata nagyon fontos szerepet játszik az életében.

Ebéd utáni sSziesztának is van hely

Fotó: terra


Zsolt már gyermekként minden fortélyt eltanult nagymamájától. Pályája során a legjobbaktól tanult, jó néhány neves étteremben dolgozott, és számos szakmai elismerés kapott. Bejutott a 10 legjobb vidéki étterem közé, a Hagyomány és Evolúció döntőjébe, a Cziffray versenyen ezüst fokozatot ért el, a Bocuse d'Or versenyen három díjat is magáénak tudhatott. A nagymamájától tanultakat a mai napig hasznosítja, beépíti a fogásokba. Pontossága és precizitása mellett rendkívül életvidám, amely konyháját is áthatja.

Főszereplők a konyhából

Fotó: terra


A terra koncepciója a természethez való közelség és hűség, melyet mind az étterem, mind az ételek tükröznek. Ennek alapja a kiváló alapanyagok használata, melyeket Zsolt és Gianni a hazai kistermelőknél tett gasztrotúráik során választottak ki.

Az étterem nem csupán az Oxygen Naphegy részeként csatlakozik az épülethez, hanem nevének elemi jelentésében is. A terra, mint föld, szintén a természethez való visszatérést tükrözi, mely az étterem belső kialakításánál is visszaköszön: a színek és az anyagok harmóniájában, illetve a fő belsőépítészeti elemeiben, amelyek fellelhetőek a természetben.

Hamarosan benépesül a Naphegyi étterem

Fotó: terra


A terra egyedülálló lokációja ideális helyszíne bármely rendezvénynek, legyen szó családi eseményről, partiról, fogadásról, vállalati rendezvényről vagy sajtótájékoztatóról. Családok számára a helyszínen gyermekmegőrző, valamint parkolási lehetőség szintén biztosított.