hegy oldalában fehér ház medencével
Fotó: 2HA Szőlőbirtok és Pincészet Facebook

Vegyél részt egy medencés augusztus 20-i partyn a Balaton legszebb birtokán

Idén is megnyitja kapuit egy napra a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet, hogy együtt ünnepeljük meg az államalapítás évfordulóját.


A Szent György-hegyen fekvő birtok káprázatos fekvésével és legendás boraival számos borkedvelő turistát magához édesgetett már, most pedig még akár a medencébe is fejest ugorhatnak az errefelék kirándulók: a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet birtoka ugyanis egy évben csak egyetlen napon látogatható kötetlenül*, méghozzá augusztus 20-án.

t\u00f6bb palack bor egy hordon

Régi évjáratok a pince mélyéből

Fotó: 2HA Szőlőbirtok és Pincészet Facebook

A pincészetet természetesen nem csak a szemet gyönyörködtető adottságai miatt érdemes felkeresni, hanem a borai miatt is. Török Csaba Magyarországon először kísérletezett a toszkán brunellók alapját is adó sangiovese szőlőfajtával, amely kísérlet olyannyira jól sült el, hogy a Tabunello borára ma már maguk a toszkánok is kíváncsiak! Az első palackok piacra kerülése óta szépen eltelt egy évtized, úgyhogy a feketeöves borrajongóknak talán már nem rezzen meg a szemöldöke, ha valahol szembe találkoznak ezzel az izgalmas vörösborral. Azonban még számukra is tartogat a pince némi újdonságot, hiszen augusztus 20-án még ők is tudnak olyat kóstolni, amit eddig talán még sehol máshol nem! Csaba ugyanis nem állt meg, és a 2021-es izgalmas pét-nat kísérletek utána új fába vágta a fejszéjét: methode traditionnelle pezsgőt készített a sangioveséből, amely idén először lesz megkóstolható a nyári mulatságon.

medence badacsony emberek \u00fclnek a f\u0171ben

Fotó: 2HA Szőlőbirtok

Programok

​Nyitva tartás: augusztus 20. 13:00-24:00
• A lemezjátszóknál DJ Szita Viktor
• Medence, panoráma, chill...
• A BBQ mellett a Parázsló csapata
• A boros poharaknál és a pincében természetesen Török Csaba
• Poharakban az új 2HA pezsgő, Tabunello, Olaszrizling...

*Az esemény nem zárt körű, de bejelentkezéshez kötött: regisztracio@2ha.hu