egy nő ofrralt bort iszik

Nincs ünnep forralt bor nélkül!

Fotó: freestocks / Unsplash

6 COVID-biztos, rejtőzködő magyar adventi vásár

Budapest közvetlen közelében és országszerte távolabb is találni olyan karácsonyi vásárokat, amiket a nagyközönség még nem ismer, ezért biztonságban ihatod ott a forralt borodat.Kevés jobb program létezik az adventi időszakban, mint forralt borral a kézben egy karácsonyi vásárban sétálgatni és a megannyi kézműves portéka között elveszni. Mutatunk most országszerte 6-ot, ahol ezt biztonsággal teheted

1. Szombathelyi Adventi Vásár


Óriáskerékkel és körhintával is várja a látogatókat az idei szombathelyi karácsonyi forgatag. A vásár bővelkedni fog koncertekben és kulturális programokban.

Többek között az Ocho Macho, a Mágikus Mintha, Danics Dóra és a Mokka is fellép.

Mindemellett újdonság lesz Ludovicus debütálása, aki egy két méter magas (énekes) liba.

IDŐPONT: 11.19. - 12.23.
HELYSZÍN: Szombathely, Fő tér

2. Váci Adventi Vásár


Jégpálya, embernagyságú Betlehem, megannyi gyerekbarát program, kézműves portékák és gasztro élmények, ameddig csak bírja az étvágyad!

A gyerekeket asztaldísz készítéssel, karácsonyi nyomozással és képeslapkészítéssel várják a szervezők. Koncertekből sem lesz hiány, többek között fellép: Őri Botond trió, Hortus Musicus, Pálinkás Gergely és zenekara, Danka Péter és Adventus Domini.

A vásárban kézzel készített termékekből, különleges ajándéktárgyakból válogathatnak a vendégek, de lesznek még kerámiák, egyedi ruházati cikkek, fa- és fémműves termékek is.

A karácsonyi vásárok elmaradhatatlan része, hogy mennyei finomságokkal tömjük meg magunkat. Ha szereted az ízletes kürtőskalácsot, a forralt bort, a sülteket vagy a puncsot, akkor biztosan nem maradsz éhes.

IDŐPONT: 2021.11.20. - 2022.01.10.
HELYSZÍN: Vác, Március 15. tér

3. Advent Esztergom


A kulturális, családi és gyermekprogramokkal, koncertekkel tarkított négy hét során minden Esztergomba látogató igazi adventi hangulatba kerülhet.

A korgó gyomrú vendégek hagyományos ízeket fogyaszthatnak majd, miközben a csodálotos esztergomi bazilika látványát élvezhetik. Emellett pedig csodás karácsonyfából és ünnepi fényekből sem lesz hiány!

IDŐPONT: 11.27. - 12.24.
HELYSZÍN: Kis-Duna sétány, Mindszenty tér és József Attila tér

4. Balatonlellei Karácsonyi Vásár

emberek \u00fclnek egy asztaln\u00e1l \u00e9s besz\u00e9lgetnek

Jó beszélgetések és sok program vár Balatonlellén!

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület


Ahogy az eddigi években, idén is van téli finomságokat kínáló hütte, korcsolya és fakutya bérlés, korcsolya élezés és számtalan különleges program.

Az ünnepi forgatagot december 4-én egy igazi különlegesség, az Adventi Fesztivál nyitja, ahol több mint húsz különleges kézműves árussal találkozhatsz.

A vízen is felpezsdül az élet, rajtol a Téli Vitorlás Versenysorozat a Mikulás Regattával.

Ez sorban már a hatodik ilyen verseny, mivel egyre népszerűbb a téli vitorlázás, így egyre több hajós hozza át télre a hajóját Balatonlellére.

Annak sem kell aggódnia, aki éhesen érkezik, ugyanis a jublieumi V. GasztroPiknik zajlik a parton felállított, fűtött rendezvénysátorban.

Részt vesz rajta a Balaton-part 10 meghatározó étterme, 9 borászat, egy cukrászda és egy pálinkafőzde.

Megkóstolhatod többek között a Kalóz Strandbisztró, a Vitorlás Étterem, a Pavilon és a Hatlépcsős ételeit, de jelen lesz a kizárólag Balaton régiós termékeket áruló BL Delikát is. Ihatsz - a teljesség igénye nélkül - a Konyári, a Bujdosó, a Gyukli és a Hujber borokból, a Fenegyerek pálinkájából, és a Garamvári pezsgőkből, de megkóstolhatod a MóniSüti különleges süteményeit is.

Mindezek mellett lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátékok, sült gesztenye, forralt bor, és igazi karácsonyi hangulat.

Ha ez nem lenne elég, bárki korcsolyázhat egyet a Balaton-parton, kipróbálhatja a vízre épített látvány szaunát is. A közvetlen vízparti környezet és a fenti programok garantálják a felejthetetlen karácsonyi hangulatot december első hétvégéjén, Balatonlellén. A Lelle-Boglár Tekergő elektromos kisbusz a városközpont és a helyszín között fogja szállítani a vendégeket.


IDŐPONT: 11.26. - 12.04.
HELYSZÍN: Balatonlelle

5. Eger Advent


Az adventi időszakban csodálatos fények, remek programok és igazi karácsonyi hangulat vár minden Egerbe látogatót!

Az egri karácsonyi vásár nyüzsgő forgatagában rengeteg árus kínálja portékáit, emellett színvonalas koncertekre is lehet készülni.

Ne aggódj, mert ha meg is éhezel, a vásárban biztosan találsz valami finom ünnepi harapnivalót. Van klasszikus kürtőskalács, sült gesztenye, lepény, sok mennyei egri bor és az elmaradhatatlan forralt bor. A gyerekeket mesesétánnyal, jégpalotával, játszóházzal és izgalmas süteményműhellyel várják. Hab a tortán a jégpálya, körhinta, fényfestés, mesemondás és mézeskalács kiállítás.

IDŐPONT: 11. 26. - 12.24.
HELYSZÍN: Eger belváros

6. Pomázi Advent

pom\u00e1zi kar\u00e1csonyi v\u00e1s\u00e1r

Fények nélkül nincs karácsony

Fotó: Erzsébet Virág


Pomáz Város Önkormányzata idén hagyományteremtő jelleggel egy új kezdeményezésnek ad otthont, méghozzá a Szent István Parkban, ahol ebben az évben első alkalommal egy négy héten át tartó adventi ünnepségsorozatot rendeznek.

Az adventi hétvégéken fellép többek között Vázsonyi János szaxofonművész, a Napraforgó Meseszínház és a Trambulin Színház, valamint a Rézeleje Fanfárosok. Harmonika koncertet ad Móser Ádám, Luca-napi műsorral érkezik Gulyás László Vándormuzsikus, meseelőadást tart Écsi Gyöngyi, de lesz mesekoncert is a Madách Színház művészeivel. A Holdvilágárok Egyesület Betlehemi játéka mellett az Agapé gyülekezet pásztorjátéka és a LuxMitras tűzzsonglőrök előadása is látható majd.

Az Országos Műjégpálya Program keretében műjégpálya is nyílt, ahol műkorcsolya produkciót és jégtáncbemutatót is tartanak az adventi időszakban. Az ünnepi időszakban a legkisebbeket állatsimogató várja.

A helyi vásárban idén a finomabbnál finomabb ízek mellett hazai és határon túli kézműves termékek is bemutatkoznak.

A hagyományosnak számító adventi különlegességek mellett (mint például a forralt bor és a kürtőskalács) kóstolhatsz hazai sajtokat, aszalt gyümölcsöket, de az ilyenkor népszerű meleg italok sem maradnak ki a kínálatból.

Kedvedre nézelődhetsz a kerámiák és textíliák között, s beszerezheted a fa alá valót is, miközben a gyerekek kipróbálhatják a vásár részeként működő műemlék körhintát is.

IDŐPONT: 11.27. - 12.23.
HELYSZÍN: Pomáz, Szent István Park