Parlament fehér épülete, előtte folyó, piros templomtorony, piros tetők

Változatos programok városzerte

Az augusztus 20-i budapesti gasztroprogramok listája

Piknikezz dunai panoráma mellett klasszikus zenére, kóstold meg a Michelin-csillagos éttermek csárda menüit vagy koccints champagne-nyal a korzón. Összegyűjtöttük neked az augusztus 20-i fővárosi gasztroprogramokat.

Festői piknik klasszikus zenei koncertekkel: Panorama Classical

Páratlan élőzenei élményben lehet részünk a PanoramaClassical nevű programsorozaton, miközben a város egyik legszebb panorámájával bíró Filozófusok (Gellért-hegy, víztározó teteje) kertjében elegáns pikniken veszünk részt. A komolyzenei koncerteket, a színpad hátterében a vár látképével a legnépszerűbb komolyzenei előadóktól hallhatjuk babzsákokon, a fűben ülve, a lámpafüzérek meghitt fénye alatt falatozva, borozgatva. Gyermekeknek egésznapos „hangszersimogató" keretében ismerkedhetnek a különböző hangszerekkel.

Időpont: augusztus 20-22.
Helyszín: Filozófusok kertje

Ahol jó ebédhez szól a nóta: Csárdafesztivál


Az ország és a határon túli térségek legjobb magyar csárdáinak ikonikus ételeit kóstolhatjuk meg a Vörösmarty téren augusztus 20–22. között. Erre az alkalomra a két Michelin-csillagos Onyx étterem is csatlakozik a résztvevőkhöz egy pop-up csárdával! A kivételes gasztroélmény mellett a helyszíni tánc és népzenei programok a térre épített színpadon, valamint a közönség között is élvezhetők, mint egy csárda asztalánál ülve. A fesztivál első napja a népművészeti hungarikumokat állítja a középpontba, a második a magyar nótát, míg a harmadik folk&roll dallamokat szolgáltat a bemutatók és. kóstolók alatt, Kovács Lázár műsorvezetésével.

Időpont: augusztus 20-22.
Helyszín: Vörösmarty tér

Zene, amely felpezsdít: Operett Korzó

A Vigadó előtti téren, az ikonikus szökőkutat augusztus 20–22. között egy félkör alakú színpad fogja körülölelni, ahol a Budapesti Operettszínház sztárjai adnak elő közönségkedvenc műveket. A pezsgő élőzenei élményt egy exkluzív gasztroélmény egészíti ki: a VINCE Buborék Fesztivál, melyen az itthon elérhető pezsgők, proseccók, cavák, champagne-ok és fröccsök legjava kerül bemutatásra az ínyenc érdeklődők számára.

Időpont: augusztus 20-22.
Helyszín: Vigadó tér

Emberek emberfeletti teljesítménnyel: Sporthősök

Hősök nemcsak történelmi személyek lehetnek, hanem olyan kortársak is, akik erő felett teljesítenek egy, az egész ország javát szolgáló cél érdekében. Ilyen hősök például a sportolók, akik nemcsak sikereikkel, hanem kemény munkavégzésükkel is inspirálnak – róluk fog szólni a Sporthősök című, kétnapos rendezvénysorozat: a Március 15. térre tervezett egyedi „fordított lelátó" jellegű színpadon megismerkedhetünk a múlt és jelen sporthőseivel, a tokiói olimpia magyar bajnokaival. A tér díszkővel kirakott részén egy rendhagyó kiállítást találunk, melyen az olimpikonjainkról készült, eddig soha nem látott portrésorozatot, sportolói relikviákat és mozgóképeket tekinthetünk meg. A gyerekeket egy interaktív, sport tematikájú játszótér várja, ahol bárki próbára teheti képességeit és megtudhatja melyik sporthoz illenek leginkább adottságai. A téren ezen kívül kiállítók, vendéglátóegységek is helyt kapnak, akik jelenlétükkel tovább fokozzák az amúgy is izgalmakkal teli ünnepi hangulatot.

Időpont: augusztus 20–21.
Helyszín: Március 15. tér

+1 Ahol jó (l)enni: Szent István Nap Bisztró

Az ünnepség valamennyi helyszínén megtalálhatók lesznek a Szent István Nap bisztróházak, melyekben a Szent István Nap söre, a Borsodi Világos csapolva és dobozosan egyaránt 350 forintért, az alkalomra címkézett NaturAqua ásványvíz 190 forintért, az egyedi, az ünnepre készült „matyóhímzéses" Coca-cola 290 forintért, a Spar Szent István Napi szendvicsei pedig 390 forintért lesznek elérhetőek. Azok a vendégek, akik a visszaváltó pontokon leadják a már nem használt poharaikat, Szent István Nap karkötőt kapnak ajándékba.