Éles fókusszal egy szemüveges, kalapos kisfiú, mögötte elmosódva további emberek

Bogrács, de nem gulyás

Fotó: Avasi Kvaterka

Mi mindent lehet borral főzni? Hétvégén megláthatod!

Szeptember 18-án, szombaton 17-24 óra között ismét Avasi Kvaterka lesz a pincesorokon, ahol a finom borok mellett most bográcsos ételekkel várják a kilátogatókat.

A Kvaterkának otthont adó Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái most szombaton is kiváló helyszínt biztosítanak baráti összejöveteleknek, a minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesor felfedezésének.

Az említett gasztronómiai élmények némileg rendhagyóak lesznek: bár a többségnek a bográcsos ételről egyből a gulyás jut eszébe, ezúttaé kifejezetten nem ez az étel játssza a főszerepe, hanem mindenféle más, ismert vagy kevésbé ismert bográcsos étel. Természetesen lesz köztük olyan is, amibe még bor is fog kerülni.

Az Avas kapujában (Papszer u. 2.) töltött káposzta fog rotyogni a bográcsban. 17 órától Kacsenyák Gábor és Nahaj Máté duója, 19 órától pedig a Róka lánya koncert adja a hangulatot. Borait kínálja majd a Bűdi Borház, a KT Kézműves Pince, és Kárpátia Borház, de lehet majd mustot is kóstolni.

Az Avasi Bortanyán (Csáti sor 377.) Borbély Roland, a Gallay Kézműves Pince borásza saját borával fog vadpörköltet készíteni. 19 órától Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zongoristájának dallamai töltik meg az estét. A borokat a pince mélyéről a Debreczeni és Ferenczi Családi Borászat, Hilltop Borászat, a Grand Tokaj, a Breitenbach Pincészet és Balla Géza Borászatának boraiból lehet válogatni.

A Polgármester Pincében (Rácz sor 370.) pincepörkölt készül, a Pósta borászat és az Angyal Borászat borait kínálják majd az ételhez.

A Nádler Pincében (Petőfi sor 340.) slambuc készül, és nagy borválasztékkal várják a kóstolni vágyókat. 18 órától Horváth Béci és zenekara fogja húzni a talpalávalót.

H\u00e1rom l\u00e1ny borospoh\u00e1rral koccint, m\u00f6g\u00f6tt\u00fck z\u00f6ld n\u00f6v\u00e9nyek

Helyi és vendégborászok is kiállítanak

Fotó: Avasi Kvaterka

A Poroszkai Pincénél (Petőfi sor 338.) a kevésbé ismert tunkit készítik majd a Poroszkai Étterem szakácsai. Aki kíváncsi, hogy mi is ez, az mindenképpen látogasson el oda. A tunkihoz a Gere-Schubert Borászat és a Trautson Pincészet boraiból lehet választani.

Az Avasi Kvaterkázóban (Latabár sor 387.) sokak kedvence, a paprikás krumpli készül majd bográcsban. Itt kellemes hangulatú lounge zene várja a vendégeket Esszencia stílusban, az Esszencia borest boraival karöltve: a Koch Borászat, a Maul Pincészet, az Árvay Pincészet, Áts Károly Borászata, a St. Andrea Borászat, a Takler Birtok, a Breitenbach Pincészet, a Világi Pincészet, a Tiffan's Pincészet,a Figula Pincészet, a Vesztergombi Pincészet és Gál Tibor Pincészetének nedűit sorra lehet kóstolni.

A rendezvénnyel egy időben kerül megrendezésre a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek rendszeres kísérőrendezvénye az Avasi Kvaterka. Most a filmezés után várják a látogatókat a hegyoldalba, hogy a közönség is megismerhesse az Avas gasztronómiai értékeit. A kihelyezett irányítótáblák segítségével könnyen oda lehet majd találni egy kis bográcsozásra és kvaterkázásra!

A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók.