egy kék tó, kőfal
Fotó: pgaborphotos / Shutterstock

Az 5 legszebb balatoni szelfi pont

A Balaton szerelmese vagy de nem tudod, hol találhatók a legjobb szelfi helyek? Ne aggódj, mi összeszedtük neked!


A Balatonnal sosem lehet betelni, így ha odautazunk, mindig rengeteg képet kell lőni róla. Ha legközelebb a magyar tengernél jársz, látogass el a listán található legszebb szelfi helyekre is. Íme!

Olvasd el ezt is! Balatoni várost lett Európa 9. legszebb tóparti települése

1. Tihany

egy templom a hegy tetej\u00e9n

Fotó: hbpro / Shutterstock


Az egykori középkori vár alatt elterülő Nyársas-hegy (a vár katonái itt húzták karóba az erre portyázó törököket) és az ottani kilátás igazán tökéletes helyszín egy menő szelfi készítéséhez. Ha kész vagytok a fotózkodással, akkor sétálgassatok a sétányon és próbáljátok ki a helyi finomságokat.

2. Balatonakarattya

egy p\u00e1r k\u00e9zen fogva s\u00e9t\u00e1l a v\u00edz mellett

Fotó: berni0004 / Shutterstock


Ha még sosem jártál a Kisfaludy sétányon, akkor nem is tudod, hogy milyen csodás látványról maradtál le. Az említett utca a balatoni tópart egyik legszebb sétánya, ahonnan nem mindennapi kilátás nyílik a magyar tengerre. Fogd kézen a párodat és sétáljatok végig ezen a különleges promenádon.

3. Balatonfüred

szobrok v\u00edz a h\u00e1tt\u00e9rben

Fotó: Jan Wehnert / Shutterstock


És ha már a sétányok: ne felejtsük el az ikonikus balatonfüredi Tagore-sétányt. Először fedezzétek fel a régi történelmi villákat, majd fejezzétek be a romantikus sétát a part menti fák alatt, a tucatnyi köztéri szobor és emlékmű között sétálva. A túra legvégén egyetek egy finom kézműves fagylaltot vagy kürtös kalácsot.

4. Csopak

boros poh\u00e1r, sajtok, keny\u00e9r, v\u00edz a h\u00e1tt\u00e9rben

Fotó: berni0004 / Shutterstock


Ha Csopak, akkor finom borok, ételek és pompás panoráma vár rád. Üljetek be egy borteraszra, aztán kezdődhet a bekuckózás és a gyönyörködés a természet szépségeiben. A borospoharas szelfit semmi esetre ne felejtsétek el!

5. Balatonboglár

naplemente \u00e9s v\u00edz a h\u00e1tt\u00e9rben

Fotó: lorant.toth / Shutterstock


Az egyik legszebb balatoni napnyugta valószínűleg a balatonboglári Xantus János Gömbkilátóból tárul elétek. Persze utána is gyönyörű kilátást nyújt az alattatok elterülő kivilágított város.