Emberek koccintanak vörösborral a talpas poharukban

Jó borok, izgalmas kísérő programok még bő 2 hétig

Balatonfüredi Borhetek: a térség legfinomabb borai egy helyen

Már javában zajlik és egészen augusztus 29-ig tart a Balatonfüredi Borhetek rendezvény, aminek a festői Tagore sétány ad otthont. A borünnepen több mint háromszáz féle nedűt, többek között olaszrizlinget, traminit és muskotályt is lehet kóstolni.


Az eseményt immáron 89. alkalommal rendezik meg a balatoni borvidék szívében. Mint minden évben most is, a borosgazdák faházai egymás mellett sorakozva állnak a sétányon.

Az első helyet hagyományosan mindig az év füredi borásza kapja, aki idén Kálmán József, vagyis az Arias Borászat.

Pincészetük a legikonikusabb balatoni borokat kínálja.

Az idei év füredi borásza: Kálmán József, Arias Borászat

A borhéten csak a Balatonfüredi-Csopaki vidékről származó pincészetek vehetnek részt. Az odalátogatóknak bőven lesz miből válogatniuk, ugyanis huszonnégy borászat települt ki finomabbnál finomabb itókáikkal. Kimeríthetetlen kínálatot ígérnek a szervezők, a klasszikustól a késői szüretelésűn át mindenféle olaszrizling fogyasztható lesz.

Sőt rozék, komoly vörösborok és gyöngyözőborok hada is várja az érdeklődőket.

De milyen programokkal várják a vendégeket? A Kisfaludy Színpadon minden nap zenekarok lépnek fel. Kállay Saunders András, Fran Palermo, Balogh Kálmán és a Gypsy Cimbalom Band és Heincz Gábor Biga gondoskodik majd a felejthetetlen hangulatról.

A részletes zenei programot a fesztivál oldalán találod.

Ilyen kilátás várja a borhetek vendégeit!

Nem kell attól tartani, hogy éhesen térünk haza, ugyanis több vendéglátóhely és pecsenyesütő felel majd a finom falatokért. A kézműves portékák szerelmeseit pedig várja a sétányra kitelepült kirakodóvásár. Ha a sétáláshoz szeretnénk kísérőnek egy finom bort, akkor ez 500-900 forintba kerülhet, mivel idén sincs egységár, így fajtától, évjárattól és borászattól függ az ár. Poharat senki ne vigyen magával, ugyanis egyedi készítésű, három decis kristálypohárból iszogathatunk.

Balatonfüredi feliratú dombornyomott borospohár

A pincészetek pavilonjai reggel tíztől éjfélig várják a vendégeket. A korábbi évek alapján idén is nagy tömegre és fergeteges boros légkörre számíthatnak az odalátogatók.

Augusztus 20-án pedig az elmaradhatatlan tűzijátékkal ünneplik az államalapítást.