Két szuper augusztusi gasztroprogram a Balatonnál

Kokó és Gilvesy Róbert

Fotó: Acsai Miklós / VinCE Magazin

Két szuper augusztusi gasztroprogram a Balatonnál

Felejthetetlen élményekben lehet részed, ha benézel a Gilvesy Pincészet készülő B-üzemébe pár korty és jó falat erejéig, vagy a 2HA Szőlőbirtok és Pincészetnél töltöd az augusztus 20-át.Még koránt sincs vége a nyárnak, sőt, a java inkább csak most jön – és ezt nemcsak az időjárásra, hanem a szuper balatoni programokra is értjük. A gasztroprogramokra mindenképp, hiszen ebben a hónapban bőség van az étellel, itallal kapcsolatos eseményekből. És itt ne csak a borra gondolj – lecsó- és harcsafesztivált, na meg sörfesztivált is rendeznek.

De mi most maradjunk a bornál: számos szuper esemény közül hadd emeljünk ki egy különleges üzembejárást, illetve egy már jól ismert, de sosem unalmas augusztus 20-i programot.

​1. PRÓBAÜZEM A BETONÜZEMBEN – Gilvesy Pincészet, augusztus 14.

Így indult... nézd meg mi lett belőle, látogass el a B-üzembe!

Fotó: Gilvesy

Helyszín: a Gilvesy B-üzem Kisapáti-Nemesgulács vasútállomás mellett, a Gyártelep utcában
Időpont: 2021. augusztus 14, 17:00-23:00

Ha egy laza piknik keretében benéznél a Gilvesy Pincészet Kisapáti-Nemesgulács határában formálódó B-üzemébe, akkor van egy jó hírünk: a rendezvényhelyszín augusztusban egy napra megnyitja a kapuit. Laza hangulattal, finom falatokkal, jó borokkal és zenével várnak.

Utóbbiról DJ Pozi gondoskodik, az ételeket pedig a balkáni ételekben és grillben is remeklő Tütü Gasztró Busz biztosítja – ínycsiklandó tapas-tálakat állítanak össze. A Búzalelke kenyereket is megkóstolhatod, hidd el, érdemes! A vega barátaidnak is szólj, ők se maradjanak otthon, rájuk is gondolnak majd.

Ne félj ettől a „műszaki bejárástól", hiszen a kényelmi funkciók nagy része – mellékhelyiségek, pult, stb. – már elkészültek és használhatók.

VINCE-tipp
Érkezz vonattal! A megállótól 1 perc sétára épül a Gilvesy B-üzem. Az utolsó vonat Budapest felé 22:32-kor indul a menetrend szerint. www.elvira.hu

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/260565879163384/?ref=newsfeed

2. ÚJRA AUGUSZTUS 20. TÖRÖK CSABÁNÁL

Augusztus 20-án ismét élettel telik meg a borászat, a vendégek még a medencét is használhatják.

Már klasszikus a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet augusztus 20-i bulija: csodás borok, megunhatatlan kilátás, szőlősorok és olívafák, frissen sült bbq ételek, és persze jó zenék. Indítsd a napot pezsgő + brunch kombóval – de csak kényelmesen, ráérősen, 11 óra körül –, később pedig kóstolgasd kedvedre a Fillet Event Catering csapatának BBQ remekeit.

A boros poharaknál és a pincében természetesen Török Csaba. Poharadba kerülhet 2HA pezsgő, Tabunello, Olaszrizling, Nevem senki, de a különleges tételek kóstolóját sem érdemes kihagyni!

Alattad a Szent György-hegy, előtted a Badacsony, és persze a finomabbnál finomabb ételek is italok. Az élményt pedig egész napon DJ szettek teszik teljessé, a programhoz illő melódiákkal.

VINCE-tipp
Az event nem zártkörű, de bejelentkezéshez kötött, a vendégek számát limitálják. Jelentkezés névvel és email címmel személyenként itt: regisztracio@2ha.hu

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1030339417762630/