fókuszban barna bögre barna folyadékkal, mellette homályosan fekete serpenyő, barna tál, barna asztalon

Ízlelgessük az újdonságokat

Fotó: Kiss Bálint // Socially

Egy extra zöld reggeliző nyitott Budapest belvárosában

A Twentysix dzsungel koncepciójával és mediterrán ízeivel egy csapásra meghatározó gasztronómiai szereplővé vált a belváros szívében. Ősszel debütál a reggeli kínálat, ahol a saját fűszerezésű superfood latték épp olyan markáns szerephez jutnak, mint a shakshuka vagy a labneh.


Debütáló reggeli étlap superfood latték kíséretében

A Földközi-tenger meghatározó ízeit szerencsére már nemcsak az esti, hanem a reggeli órákban is élvezhetjük a belváros édenkertjében. Francesco Pastore séf friss, minőségi alapanyagokból álló étlapot állított össze, amin a jól ismert reggeli fogások mediterrán csavarral kaptak helyet a Twentysix étlapján.

\u00e9p\u00fclet belseje sok z\u00f6ld n\u00f6v\u00e9nnyel, ablakokkal, ajt\u00f3kkal, emberek \u00fclnek asztal\u00e1n\u00e1l

A zöld az uralkodó szín

Fotó: Csenki Bianka // Socially


Fontos volt az egyszerű és letisztult gasztronómiai élmény, amit a superfood latték tesznek igazán különlegessé nem megszokott összetevőikkel, a különböző ízesítésű és hatású smoothie-k titka pedig a fűszerekben rejlik. Az egyik legszínesebb, Golden Latte-ra keresztelt vegán kávé kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal van megbolondítva, megannyi jótékony hatással. Szintén a ház saját újdonsága a közel-keleti ízvilágot megidéző Coffee Tahini Smoothie, amit a tahini és espresso találkozásán túl a kesudió és zab kombinációja tesz felejthetetlenné.

Már egy reggelivel is tehetünk a környezetünkért

Az elmúlt egy év rávilágított arra, hogy a hazai vendéglátás fenntartható működésééig még sok a teendő, és ha kis lépésekben is, de szükséges haladni a zöldebb és tisztább jövő felé.

Fa asztalon sz\u00fcrke ed\u00e9nyek \u00e9s barna poharak, sz\u00ednes \u00e9telek, k\u00e9t n\u0151i k\u00e9z

Fotó: Kiss Bálint // Socially


Amellett, hogy a komplexum tulajdonosai házon belül több zero waste kezdeményezést is elindítottak, a vendégeket is arra ösztönzik, hogy akár egy koktél rendelésével is tegyenek egy gesztust bolygónk megóvásáért.

Az esti órákban a Plant a Tree koktélnak hála egy facsemete birtokosai lehetünk, a most debütáló Supergreen Breakfast menüvel pedig szintén ültethetünk újabbakat.

A Plant a Tree Project csapata a menük megvásárlása után névre szóló facsemetéket ültet, amelyről fotót is küldenek a büszke tulajdonosoknak.

A Twentysix minden reggel 7 órától várja vendégeit a mediterrán oázisba, ahol nemcsak magunkért, hanem egymásért, a jövőnkért is ehetünk egy jót.

Asztaln\u00e1l \u00fclnek n\u0151k, az asztalon feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9rok, \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 poharak

Konferenciát is szervezhetünk oda

Fotó: Csenki Bianka // Socially

A Twentysix 2020 januárjában nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában (VI. kerület, Király utca 26.) saját jógastúdióval, konferenciateremmel és kávézóval, ami idén csomagolásmentes bolttal is kiegészült. A koncepció az volt, hogy a természetet kicsit becsempésszék a zajos belvárosba, ahol akár egy egész napot is eltölthetünk. Ezt az elképzelést erősíti, hogy ősztől már reggel 7 órától várják a vendégeket a nap első étkezésére, amit egy nyugtató jóga vagy meditáció, esetleg ebéd vagy bevásárlás, később koktél és vacsora követhet.