n28 kitchen and bar borétterem

A színházakhoz közel helyezkedik el

Fotó: Ruff István

N28 Wine and Kitchen, ahova a borok szerelmesei hazajárnak

Kuriózum borételek, minőségi borok, pezsgők és szenvedélyes vendéglátás. Ez a N28 Wine and Kitchen, ahol ha már egyszer jártál, utána mindig visszavágysz majd. Összeszedtünk neked pár érdekességet a város egyik legkülönlegesebb borétterméről.Budapest legújabb és legelegánsabb boréttermében, a Nagymező utcában a rég elfeledett szőlőfajtákból készült boroké és pezsgőké a főszerep.

Borimádók találkozóhelye lesz hétköznap és hétvégén, színházi előadások előtt és után is. Az N28 Wine and Kitchen egy családi kötelékekkel átszőtt baráti társaság ötlete volt, középpontban a bor szeretetével. Egy olyan helyet álmodtak meg, ahol a vendégek színházak ölelésében kóstolhatnak különleges magyar borokat, és a pezsgős napindítókat sem csak ünnepnapokra tartogatják.

Ha egyszer helyet foglalsz náluk, olyan lesz, mintha mindig is oda tartoztál volna. Ezt teszi a szenvedélyes vendéglátás.

Borszerelem a Nagymező utcában

n28 kitchen and bar bor\u00e9tteremben emberek \u00fclnek

Érdemes az esti órákban asztalt foglalni

Fotó: Ruff István


Szentesi Józsefet nem kell bemutatnunk a magyar borok rajongóinak. Szenvedélyes borász, aki az 1880-1890-es filoxérajárvány idején eltűnt szőlőfajtákat éleszti újra és alkot olyan borokat, amelyeket az Osztrák-Magyar Monarchia idején is fogyasztottak, és amelyeket ma Michelin csillagos éttermek is tartanak. Lánya, mióta csak az eszét tudja, vele dolgozik. A bor szerelmese ő is. Baráti társaságukkal egy olyan helyet álmodtak meg, ahol másokkal is megoszthatják a szívükhöz legközelebb álló tételeket az ország egész területéről.

A hely két háziasszonya, Kati és Anna, akik megtöltik a helyet azzal a nőies energiával, amitől ez a borétterem mindenképpen más lesz, mint a többi hely a városban.

Színházak ölelésében

n28 kitchen and bar bor\u00e9tterem k\u00fcls\u0151 tere

Színházak ölelésében

Fotó: Ruff István


A különleges borokhoz különleges helyszín dukál.

Az N28-at kifejezetten egy olyan ponton képzelték el, amelyet színházak vesznek körbe. A Nagymező utcában aztán sikerült is megtalálniuk a tökéletes helyet az elképzeléseik megvalósításához. Itt minden egy kicsit nyugodtabb, egy kicsit emelkedettebb, egy kicsit fényűzőbb. Kellemes séták, színházi estek, találkozások színhelye, amelyeket az N28 kínálata tehet különlegessé olyan kuriózum bortételekkel, amelyeket a városban csak náluk kóstolhatunk.

A pezsgős poharak már délelőtt a magasban

n28 kitchen and bar bor\u00e9tterem belseje

Ez a tökéletes hely a Nagymező utcában

Fotó: Ruff István


Pezsgőt sokan csak ünnepnapokon fogyasztanak, az N28-ban azonban bármelyik hétköznap délelőttöt különlegessé tehetünk egy pohár pezsgővel. Egy korty a nagyvilági életből. Az N28 pezsgős napindítójának alaphangját olyan pezsgők adják, mint a Szentesi Pince J&J Szirom Pinot Noir Rose Brut pezsgője, vagy a Barta Pince Methode Traditionelle 2017 pezsgője.

Hétköznapi kényeztetés, amit mindannyian megérdemlünk.

Borhoz az ételt


Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Az N28-ba beugorhatunk akár csak egy pohár borra, vagy beülhetünk egy könnyű vacsorára is.

Az N28 Wine and Kitchen minden nap 11 és 23 óra között várja vendégeit a Nagymező utca 28. alatt.

Érdemes asztalt foglalnunk, főként az esti órákban, ha pedig színházi előadás előtt vagy után készülünk hozzájuk, a jegyünket is készítsük elő, mert külön meglepetés jár érte!