egy gyerek csíkos ernyőt tart a kezében, mezítláb megy a homokban
Fotó: www.facebook.com/dbeach.domonyvolgy

Ismered a tengerparti hangulatot idéző horgásztavat Budapest belvárosától 30 percre?

Pálmafák, homokos vízpart, langymeleg hullámok és nyugalom.„Különleges és egyedi strand és szabadidőpark, tengerparti hangulatot idéző partszakasszal, melyhez hasonló BP 30 km-es vonzáskörzetében nem található!” E szavakkal hirdeti magát a D-Beach, és az alábbi képeket elnézve egyáltalán nem túloznak.

Fotó: www.facebook.com/dbeach.domonyvolgy

A Budapest belvárosától légvonalban 28 km-re, Gödöllő után, közvetlenül az M3-as mellett található Domonyvölgyi III-as víztározót eredetileg a 30-as főút árvíz- és iszapmentesítésére létesítették. Idővel aztán a horgászok vették birtokba, pár éve pedig gyékényes, pálmafás, homokos vízpartú strand nyitott. Sekély vize miatt családok számára különösen előnyös.

A strand csak jó időben van nyitva, akkor minden nap 9-től 20 óráig. A teljes árú napijegy 2500 forintba kerül, 13 óra után viszont már 2000 forintért is be lehet menni. Több büfé is üzemel, ezekben a közönségkedvenc strandételek (hamburger, lángos, hekk) kaphatók.

Ha Budapestről egy „velencényi” távolságot szeretnél utazni, de valami kevésbé felkapott, csendesebb helyre vágysz, a Domonyvölgyi III-as víztározó lesz a megfelelő választás számodra.