5 budapesti bár, ahol a dunai panorámában is gyönyörködhetsz
Fotó: Andrew Mayovskyy / Shutterstock

5 budapesti bár, ahol a dunai panorámában is gyönyörködhetsz

Nem véletlenül szerepel Budapest csodálatos Duna-parti látképe a világörökségek között. A lélegzetelállító kilátást viszont akkor fogod a legjobban élvezni, ha egy finom ital és mennyei harapnivaló is társul mellé.


A listánkon szereplő éttermek és bárok nemcsak emlékezetes látványt nyújtanak, hanem még az ízlelőbimbóidat is kényeztetni fogják.

Ez is érdekelhet: A Stand étterem egy listán a világ legjobb éttermével

1. Liz and Chain (1052, Budapest, Apáczai Csere János utca 4.)


Ha mindig is szerettél volna a budai hegyekben és a Dunában gyönyörködni egy pohár koktéllal a kezedben, akkor a Liz and Chain tetőterasza téged is elvarázsol majd. Finom borok, szemkápráztató koktélok és ínyencségek várnak náluk. Tavasz és ősz között elég zsúfolt a bár, így nem árt előre helyet foglalnod.

2. LEO Rooftop (1013, Budapest, Clark Ádám tér 1.)


Egzotikus stílusú hely, mennyei koktélokkal, finomságokkal és mosolygós arcokkal. Létezhet ilyen? Igen! A LEO Rooftop pontosan beleillik ebbe a kategóriába. Ha betérnél hozzájuk, akkor ne felejts el előtte smart casualt felvenni.

3. ​Budapest Terrace kávézó & étterem (1014, Budapest, Budavári Palota)


A Budapest Terrace egy elegáns, divatos külsővel és fiatalos, lendületes csapattal csábító kávézó és étterem. Egészen pontosan a Budai Vár keleti részén, a Sándor Palota és a Budavári Sikló mellett, a Turul szobor alatt helyezkedik el. Tágas teraszukon tavasztól őszig várják a vendégeket. Az étteremből csodálatos budapesti panoráma tárul eléd.

4. Mike’s Pop-up Garden (1013, Budapest, Ybl Miklós tér 2.)


Még mindig a budai oldalon vagyunk, itt kapott helyet ugyanis a Mike’s Pop-up Garden, amit a Várkert Bazár déli panoráma teraszának is nevezhetnénk. A pazar kilátás mellett különböző témájú zenei esték várnak itt téged. Sőt, sokszor akusztikus esti koncerteket is szerveznek.

5. The Duchess (1056, Budapest, Váci utca 36.)

Az egyedi atmoszférájú The Duchess a Matild Palotában található, ami a Spago by Wolfgang Puck világhírű étterembirodalom első európai egységének is otthont ad. A bár a legjobb likőrök, egyedi koktélok és kivételes borok gyűjteményét kínálja.