színes lámpások

2 ember megsérült, korlátozásokat vezettek be a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén

Haláleset is történt korábban, a hatóságok most elégelték meg a baleseteket.2022. július 18-án hőlégballonos baleset történt az egyiptomi Luxor városában. A hatóságok határozatlan ideig, de a vizsgálatok befejezéséig mindenképpen, beszüntették a hőlégballonozás, miután 2 embert kórházba kellett vinni – számolt be az esetről a travelweekly.com.

A jelentésből kiderült még, hogy 60 méter magasan, 28 emberrel a fedélzetén a ballon a szélirány hirtelen megváltozása miatt egyszer csak letért a tervezett pályájáról és nekiütközött egy másik közeli ballonnak. Zuhanásról ezzel együtt szó sem volt, a földet érés lassan zajlott.

A Kairótól 320 kilométerre a Nílus partján fekvő városban népszerű attrakció hőlégballon, a turisták szeretik felülről megnézni az ókori épületeket. Nem a legbiztonságosabb módja ez viszont a városnézésnek: 2009-ben egy beleakadt a villamos felső vezetékbe, tizenhatan sérültek meg, 2013-ban egy másik lezuhant, 19 emberéletet követelve. Egyelőre nem tudni, a mostani baleset után mikor engedik újra felszállni a járműveket.