25 millióért eladó egy örök panorámás első világháborús bunker

25 millióért eladó egy örök panorámás első világháborús bunker

Kilátó, pince, saját kút tartozik hozzá, megközelítése viszont csak hajóval lehetséges.


A minap a dailymail oldalán bukkantunk rá a különleges Lincolnshire megyei ingatlanra, ami most eladósorba került. Összeszedtünk neked minden fontos tudnivalót róla. Íme!

Olvasd el ezt is! 11 híres vendég, 11 titkos sztori a novemberben bezáró Gellért Szálló falai közül


A Bull Sand Fort nevű tengeri bunker 1915 és 1919 között épült, egyike annak a két erődnek, amiket az első világháború kitörése nyomán húztak fel.

A másik bunker (Haile Sand Fort) 2018-ban 56 millió forintért talált új gazdára. A két erődöt a második világháború idején is használták, majd 1956-ban végleg "leszereltek".


A helyieket lenyűgözte a Bull Sand Fort eladásának híre, az idézett cikk szerint az egyikük viccesen meg is kérdezte: „Szállít a Tesco?” Valóban nehéz lehet élelmiszert vagy bármi mást rendelni a tenger közepén álló szigetre, viszont az erődnek van saját édesvízkészlete (egy ártézi kút felel a vízért), amit eredetileg a háborús csapatok kiszolgálásra fúrtak.


A tengeri erődöt beton erősíti, a tenger felőli oldala pedig 30 centiméteres páncélzattal van ellátva, amit úgy terveztek, hogy ellenálljon a nehéz haditengerészeti egységek lövöldözésének.


A 360 fokos tengeri panorámát nyújtó komplexum 200 fő befogadására képes. Az erőd három emeletből áll, továbbá pincével és tengerszint alatti tárolóval felszerelt, valamint központi kétszintes kilátóval rendelkezik.


Az erőd a szárazföldtől nagyjából 5 kilométerre fekszik, és ahogy korábban említettük, nehezen megközelíthető, hiszen csak hajóval lehet hozzá eljutni. Az erődítményt egy aukció keretein belül lehet majd megvásárolni július 19-én, 50 ezer fontról, vagyis átszámítva 25 millió forintról indul a licit. Egy biztos, a jövőbeli tulajdonosnak egy teljes körű felújítást kell majd elvégeznie az "akciós" bunkeren.