emberek vacsoráznak egy faházban

Kellemes vacsora egy privát faházban? Pipa!

Fotó: Lodge d'Argent / Instagram

4 "máshogy fúziós" étterem is nyitott novemberben!

Burgundi hordóban érlelt japán whisky, krémes Gruyère sajtból készült fondü. Ha szereted magadat hasonló dolgokkal kényeztetni, akkor ez a lista rád lett szabva. Íme 4 szuper menő fúziós étterem, amit kár kihagyni.


A thedrinksbusiness minapi cikkében összeszedte a legmenőbb londoni nyitásokat novemberből. A mottó lehetne akár a fúzió is, de mint látni fogod, ezúttal nem feltétlenül az étlapon találkoznak a különböző világok, kultúrák.

A képeket elnézve nem lennénk meglepődve, ha sokan felpattannának a repülőre, hogy megnézzék maguknak ezeket a valóban hívogató új helyeket.

​Lodge d'Argent


A londoni Cityben nyitott novemberben a Coq d'Argent étterem legújabb projektje, a Lodge d'Argent, ami maga a megtestesült tetőtéri téli csodaország (lásd fenti kép), ráadásul a Hennessy luxus cognac márkával együttműködve jött létre. A vendégek Hennessy koktélokat ihatnak, valamint alpesi ihletésű falatokat, például sült sajtot és gőzölgő kolbászokat ehetnek.

A legfeljebb hat fős privát faházakat csillogó lámpákkal és műszőrme takarókkal látják el a hideg estéken.

A Lodge d'Argent hüttében (ha már Alpok...) háromfogásos menü is elérhető, amely személyenként nagyjából 25 ezer forintba kerül. Nem szereted a koktélokat?

Akkor válassz több mint 600 francia bor közül a Coq d'Argent étteremben.

Studio Paradiso


A London agglomerációjában, Leytonban található Studio Paradiso pop up bár a szőrme szőnyegekkel, diszkógömbökkel egy 1970-es évek stílusú manhattani lakásra emlékeztet. Ez egészre még rátesz egy lapáttal a lakóbusz. Italpartnerük ehhez képest a francia Heidsieck champagne ház, luxus pezsgőik mellé mennyei fondü variációk párosulnak.

Koccints egy Heidsieck Monopole Brut Grand Cuvée-vel és falatozz mellé egy krémes Comté, Gruyère és ementáli sajtokból készült fondüt.

​Sarap filippínó bisztró



A Temze déli oldalán nyitó Sarap étterem olyan az európaiak számára is értelmezhető filippínó különlegességeket kínál, mint például az egészben sült, citromfüves, szarvasgombás rizzsel töltött malac.

Az étlapon szerepel még a Rellenong Crispy Pata (sült sertés láb) és az Ensaladang Talong (füstölt padlizsános saláta).

​Yatay


Minden bizonnyal az angol főváros egyik legmenőbb japán étterme lesz a Yatay, ahol klasszikus nyársakat, halételeket és leveseket fogyaszthatnak az éhes vendégek.

Jó minőségű szake, burgundi hordóban érlelt japán whisky, házi készítésű umeshu (szilvabor) és koktél színesíti az itallapot.