emberek vacsoráznak egy faházban

Kellemes vacsora egy privát faházban? Pipa!

Fotó: Lodge d'Argent / Instagram

4 "máshogy fúziós" étterem is nyitott novemberben!

Burgundi hordóban érlelt japán whisky, krémes Gruyère sajtból készült fondü. Ha szereted magadat hasonló dolgokkal kényeztetni, akkor ez a lista rád lett szabva. Íme 4 szuper menő fúziós étterem, amit kár kihagyni.


A thedrinksbusiness minapi cikkében összeszedte a legmenőbb londoni nyitásokat novemberből. A mottó lehetne akár a fúzió is, de mint látni fogod, ezúttal nem feltétlenül az étlapon találkoznak a különböző világok, kultúrák.

A képeket elnézve nem lennénk meglepődve, ha sokan felpattannának a repülőre, hogy megnézzék maguknak ezeket a valóban hívogató új helyeket.

​Lodge d'Argent


A londoni Cityben nyitott novemberben a Coq d'Argent étterem legújabb projektje, a Lodge d'Argent, ami maga a megtestesült tetőtéri téli csodaország (lásd fenti kép), ráadásul a Hennessy luxus cognac márkával együttműködve jött létre. A vendégek Hennessy koktélokat ihatnak, valamint alpesi ihletésű falatokat, például sült sajtot és gőzölgő kolbászokat ehetnek.

A legfeljebb hat fős privát faházakat csillogó lámpákkal és műszőrme takarókkal látják el a hideg estéken.

A Lodge d'Argent hüttében (ha már Alpok...) háromfogásos menü is elérhető, amely személyenként nagyjából 25 ezer forintba kerül. Nem szereted a koktélokat?

Akkor válassz több mint 600 francia bor közül a Coq d'Argent étteremben.

Studio Paradiso


A London agglomerációjában, Leytonban található Studio Paradiso pop up bár a szőrme szőnyegekkel, diszkógömbökkel egy 1970-es évek stílusú manhattani lakásra emlékeztet. Ez egészre még rátesz egy lapáttal a lakóbusz. Italpartnerük ehhez képest a francia Heidsieck champagne ház, luxus pezsgőik mellé mennyei fondü variációk párosulnak.

Koccints egy Heidsieck Monopole Brut Grand Cuvée-vel és falatozz mellé egy krémes Comté, Gruyère és ementáli sajtokból készült fondüt.

​Sarap filippínó bisztróA Temze déli oldalán nyitó Sarap étterem olyan az európaiak számára is értelmezhető filippínó különlegességeket kínál, mint például az egészben sült, citromfüves, szarvasgombás rizzsel töltött malac.

Az étlapon szerepel még a Rellenong Crispy Pata (sült sertés láb) és az Ensaladang Talong (füstölt padlizsános saláta).

​Yatay


Minden bizonnyal az angol főváros egyik legmenőbb japán étterme lesz a Yatay, ahol klasszikus nyársakat, halételeket és leveseket fogyaszthatnak az éhes vendégek.

Jó minőségű szake, burgundi hordóban érlelt japán whisky, házi készítésű umeshu (szilvabor) és koktél színesíti az itallapot.