egy étterem belső tere

Mi már induásra készen állunk

11 lélegzetállító étterem, ahova szívünk szerint máris indulnánk - KÉPEK

Bár fontos a finom étel, egy étterem atmoszférája is elengedhetetlen tényező ahhoz, hogy egy vendég emlékezetes élményekkel távozzon. Most összeszedtük neked egy listába a világ 11 legszebb éttermét.


Akár lenyűgöző kilátást, egyedi, helyet vagy gyertyafényes romantikát keresel, szinte biztos, hogy a világ 11 legpompásabb étterme közül fogsz tudni választani.

​Ristorante Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Olaszország


Hangulatosan megvilágított mészkőbarlangban elrejtve, kilátással az Adriai-tenger hullámaira: nem csoda, hogy a Ristorante Grotta Palazzese-t többször is a világ legromantikusabb éttermének választották.

​Ithaa Undersea Étterem, Maldív-szigetek


A Maldív-szigeteken található Ithaa étteremben a vendégek 16 méterrel a tengerszint alatt étkezhetnek, miközben panorámás kilátás nyílik a nyüzsgő óceánra és a tengeri élővilágra.

​Sirocco, Bangkok, Thaiföld


Tériszonyosoknak nem ajánlott a Sirroco étterem, ugyanis egy 5 csillagos szálloda 63. emeletén, több mint 250 méter magasan helyezkedik el.

Az étterem és gyönyörű panorámás kilátása annyira népszerű, hogy a város felett borozgatni vágyóknak hetekkel előre helyet kell foglalniuk.

​Mozaic, Bali, Indonézia


A Mozaic inkább trópusi oázisnak tűnik, mint étteremnek. A vendégek a díjnyertes borokat és ételeket egy buja kert közepén fogyaszthatják el.

​Lasserre Étterem, Párizs, Franciaország


Egyetlen étterem sem olyan csillogó, mint a párizsi Lasserre, amely a Champs-Élysées mellett található. Arany díszítéssel, óriás csillárokkal és Michelin-csillagos konyhával várja a vendégeket.

​Westlight, Brooklyn, New York


A New York-i Brooklynban található elegáns, nagy ablakos koktélbár és étterem Manhattanre nyújt hihetetlenül szép kilátást.

​Ristorante La Sponda, Positano, Olaszország


A festői Positano városában, a híres Amalfi-parton található a Michelin-csillagos Ristorante La Sponda. A tengerre néző, boltíves, padlótól a mennyezetig érő nagy ablakos étterem lélegzetelállító élményt nyújt.

​Sheesh Mahal, Udaipur, India


Ez a szabadtéri étterem Udaipur városában található, a csillagok alatt helyet foglaló vendégek étkezés közben a Pichola-tóra nyíló meseszép kilátásban gyönyörködhetnek.

​Ali Barbour's Barlang Étterem, Diani Beach, Kenya


Az Ali Barbour étteremben a vendégek egy nagyjából 180 ezer éves gyertyafénnyel kivilágított barlangban vacsorázhatnak. Ha pedig este felnéznek az égre, akkor millió csillagot láthatnak majd maguk felett.

​El Farallón, Cabo San Lucas, Mexikó


Ez a lenyűgöző tengerparti étterem sziklába van faragva, a Cabo San Lucas csúcsán található. A festői naplemente itt mindig garantált.

Pink Mamma, Párizs, Franciaország

A Pink Mamma egy négyemeletes épületben található, ahol minden szint más-más színvilággal rendelkezik. Az étterem növényekkel teli atmoszférája romantikus étkezési élményt kínál, az étlapról a vendégek rengeteg olasz ételt és friss mozzarellát választhatnak.