sárga, fehér háttér előtt szöveg: őszi etyeki piknik light

A megszokott színes kínálat és egy bónusz

Fotó: etyekipiknik.hu

Szeptember 4-5.: Piknik LIGHT és Sajtmustra az etyeki Gasztrosétányon

Az Őszi Etyeki Piknik Light-tal és Sajtmustrával újra megtelik az etyeki Gasztrosétány! Végre ismét meg lehet kóstolni a helyi ízeket, borokat és pezsgőket és ejtőzni a szőlősorok között.


Mit is jelent a Light Piknik? Az egyes pincék, vendégváróhelyek összehangolt nyitvatartását, a pincék önállóan gondoskodnak a saját helyszínükön a szabadtéri létszámkorlátról. Egész hétvégén nemes italokkal, ízes gasztronómiával várják az érdeklődőket, lesz bor- és pezsgőkóstolás, sonkák, sajtok, szörpök és lekvárok, kézműves házi sütemények és megannyi finomság. Különlegesség, hogy a Piknik ideje alatt rendezik meg a Sajtmustrát is, amelynek köszönhetően az ország legjobb sajtosai jönnek el a Gasztrosétányra, külön érdemes lesz az ő termékeiket is végigkóstolni.

Az ingyenes e-tyek applikáció (Android, iOS) nagy segítségünkre lehet, ha a Piknik idejére (vagy bármikor máskorra) szállást, vendéglátóhelyet keresünk vagy például programot szervezünk és e-bike-ot bérelnénk, esetleg csak rápillantanánk az élő webkamera képére, hogy lássuk, mi újság a Gasztrosétányon!

A pincék kínálata és programja

Aubergine Pince

  • Padlizsánkrém csészében, Grillételek
  • Kézműves jégkrém, etyeki borok és pezsgők
  • Férőhelyek száma: 100 fő

Gombai Pezsgőpince

  • Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója
  • Férőhelyek száma: 15 fő

Milán Pince – Zalán Faház

  • Babgulyás háziasszony módra füstölt csülökkel
  • Cserépedényben sült töltött káposzta
  • Sült húsos ételek, házi sütemények
  • Férőhelyek száma: 40 fő

Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet

  • Húsgombócos csorba, és erdélyi miccs, faszénen sütve
  • Torockói sajtfalatkák
  • Etyeki borok, Etyeki szőlő pálinka
  • Férőhelyek száma: 60 fő

Árpás Laci Sonkamester Pincéje
  • Sonkatál, sopszka saláta, fala-manga, grillkolbász, pljeskavica
  • Férőhelyek száma: 150 fő

Halmi Pince
  • Kistermelői folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök széles választéka
  • Férőhelyek száma: 12 fő


Kácsor „Kíra" Pince

  • Libatepertőkrémes kenyér, juhtúrós pogácsa és házi sütemények
  • Palackos és folyóborok, csapolt sör az Etyeki Sörmanufaktúrától
  • Férőhelyek száma: 60 fő

bOrbara Présház

  • Fokhagymás spenótleves pirított sárgarépával
  • Marhahús roló chedar sajt-mártással, tepsis újburgonyával
  • Zsályás cukkínigolyók mandulás rizzsel és vörösboros szilvaszósszal
  • Etyeki borok
  • Finomság Mennyország Desszertműhelyéből: francia mono desszertek, mángoldos quiche, szőlős frangipane, macaronok, kapros-túrós pite és sok más finomság
  • Férőhelyek száma: 20 fő


Tátrai Pince

  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  • Férőhelyek száma: 20 fő

Rezeda Terasz

  • Gulyásleves és gombakrém leves
  • Lazacburger és szarvaspörkölt krokettel, BBQ tarja, coleslaw saláta és sült burgonya
  • Grillezett gomolya és etyeki borok
  • Szombat és vasárnap music by Szepesvary és Warm up; Keiron- deep, melodic, organic, house
  • Férőhelyek száma: 100 fő

EtyekVin Pince, EtyekVintage
  • Zamatos etyeki borok, szörpök
  • Ínycsiklandó grillételek faszenes lepénnyel, Nagymami sütije, vegán finomság
  • Páratlan Panoráma
  • Férőhelyek száma: 50 fő

IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek)

  • A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására
  • Férőhelyek száma: 30 fő


Lajvér Pince (Szekszárd)

  • Kóstoló és vásár a Lajvér Borbirtok boraiból
  • Férőhelyek száma: 20 fő


Stelázsi Kultúrbirtok

  • Finomságok a kamrából
  • Férőhelyek száma: 50 fő


Dvorák Vendégudvar

  • MiniZOO
  • Házias ízek: szüreti betyárleves, csülkös-körmös pacalpörkölt, grillételek, mézes mustáros csirke, malacsült párolt káposztával


Lucza Családi Borászat (Etyek-Buda)

  • Kóstoló és vásár a Borászat termékeiből
  • Férőhelyek száma: 20 fő


Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

  • Mindkét nap, 10:00-21:00 óra: a családi borászat etyeki és szekszárdi borainak bemutatása, értékesítése
  • Diófás piknikételek
  • Délután: harmonikazene
  • Férőhelyek száma: 500 fő


Etyeki Sajtútállomás

  • Raclette
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
  • Férőhelyek száma: 30 fő


Rókusfalvy Birtok

  • Mindkét nap: Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó, Etyeki kávé a világ körül – arabikakülönlegességek, ismerkedés a régiók jellegzetes ízprofiljaival, 13.00 és 15.00 óra: Pohárral a kézben – rendhagyó szőlőtúra vezetett borkóstolóval
  • Szombaton: 10.00-13.00 óra: Kutyaovi – kiskutya-simogatás, 15.00-19.00 óra DJ Benski, Férőhelyek száma: 150 fő


A Budapest Fejlesztési Központ rendhagyó kerékpáros programjai

  • Kerékpáros Kertváros – Indul a budapesti agglomeráció kerékpáros stratégiájának tervezése! Bemutatjuk a főbb célokat, várjuk a javaslatokat, ötleteket!
  • Országúti e-bike túra az etyeki dombokon 11 és 14 órakor. Hasznos és gyakorlati tanácsok, hogy mindenki magabiztosan kerékpározzon.
  • Turmixkészítés kerékpárral
  • Páros kerékpárverseny biciklis nyereményekért


Hegedűs Sajtműhely

  • A Sajtmustra keretein belül az ország legjobb sajtosai jönnek el a Gasztrosétányra – sajtkóstoló, sajtvásár
  • Minikonferencia – az előadások látogatása nyilvános, de regisztrációhoz kötött:
  • 9.00 óra: Mennyit ér a magyar sajt? - Reményik Kálmán előadása Vászolyi Sajtmanufaktúra
  • 9.50 óra: Kérdések – válaszok
  • 10.00 óra: A kézműves sajt szerepe és helye a magyar gasztronómiában – Kerekasztal beszélgetés - Résztvevők:, Mautner Zsófia, Stahl Judit, Csirmaz István, Reményik Kálmán, Ficsor Árpád
  • 11.00 óra: Hegedűs Sajtműhely és sajtérlelő bemutatása - tárlatvezető: Hegedűs Imre
  • 12.00 óra Sajtkészítés bemutató


Etyek Újhegyi Kisgazdaság és Hangszerműhely

  • Találkozás háziállatokkal, a baromfiudvar lakóival és lovakkal
  • Természetközeli állattartás bemutatása
  • Sétalovaglás, barátkozás a lovakkal – kicsiknek és nagyoknak
  • Hangsarok: Ismerkedés és játék a Hangszerműhely acélnyelves dobjaival
  • Férőhelyek száma: 60 fő