egy férfi, felhők, bőrönd

Ha olcsón szeretnél felejthetetlen élményeket: Európa 5 legolcsóbb nyaralóhelye

Az utazás az életed, de nem szeretnél rengeteg pénzt költeni rá? Akkor ez a pénztárcabarát nyaralóhelyekről készült lista neked íródott.A minap a timeout oldalán egy szuper listára bukkantunk rá, ami a legolcsóbb Airbnb szállásokat kínáló európai városokat sorakoztatta fel. Gondoltuk, hogy a nyári szezonra való tekintettel veled is megosztjuk ezeket a nyaralásra is kiválóan alkalmas helyeket. Íme!

Olvasd el ezt is! A miskolctapolcai Avalon Resort Európa legjobbjai között

1. Graz, Ausztria

Graz v\u00e1rosa, hegyek, h\u00e1zak

Fotó: Daniel J. Schwarz / Unsplash


Graz történelmi belvárosa és a Várhegy az UNCESO Világörökség része, és ami a legjobb benne, ez az osztrák ékszerdoboz alig pár órányi autóútra van Magyarországról. Ha imádod a művészetet és a finom falatokat, akkor mindenképpen el kell látogatnod ide. Ha rajongasz a futurisztikus művészetért, ne hagyd ki Kunsthaus Graz múzeumot.

Egyágyas Airbnb ára: 34 ezer forint
Egy pohár sör ára: 1700 forint

2. Riga, Lettország

Riga v\u00e1rosa, v\u00edz, haj\u00f3 \u00e9s h\u00e1zak

Fotó: en.wikipedia.org


Rigában minden a szecesszióról szól. A város építészete szemkápráztató, így biztosan sok képet fogsz lőni. A nap végén pedig guríts le egy finom ital valamelyik helyi kis kocsmában.

Egyágyas Airbnb ára: 26 ezer forint
Egy pohár sör ára: 1500 forint

3. Zágráb, Horvátország

Z\u00e1gr\u00e1b v\u00e1rosa, \u00e9p\u00fcletek

Fotó: www.flickr.com


Zágráb hangulatos központja tényleg a nagy sétákra lett kitalálva. Ha a gyönyörű Jelačić bán főtérről kezded a túrát, akkor gyaloglás közben minden látnivalót könnyedén megtekinthetsz. A séta végén pedig ugorj fel Európa legrövidebb siklóvasútjára. A sikló 1890-ben épült és 66 méteres hosszával valóban a legrövidebbnek számít.

Egyágyas Airbnb szoba ára: 26 ezer forint
Egy pohár sör ára: 970 forint

4. Belgrád, Szerbia

hidak, v\u00edz, Belgr\u00e1d

Fotó: ommons.wikimedia.org


Belgrád nem más, mint egy szuper csendes úti cél. Füstös bárok, hangulatos koncerthelyszínek és a szocialista építészet kiemelkedő alkotásainak gyűjtőhelye. A látnivalók listájáról a gyönyörű Száva-folyó sem maradhat le.

Egyágyas Airbnb ára: 20 ezer forint
Egy pohár sör ára: 800 forint

5. Szófia, Bulgária

templom, esti f\u00e9nyek

Fotó: Antonio Gabola / Unsplash


A várost körülölelő évszázados templomok garantáltan levesznek majd a lábadról. A balkán főváros megannyi mecsetjével, szovjet korokból származó szobraival és nagy galériáival olyan, mint egy igazi olvasztótégely. Mivel a legtöbb turista Bulgária tengerpartjára fókuszál, nyáron sem fogod a várost zsúfoltnak érezni.

Egyágyas Airbnb ára: 25 ezer forint
Egy pohár sör ára: 740 forint