egy ember ül egy széken bőrönddel

Tudtad? A legjobb európai látnivalók közül 3 is karnyújtásnyira van tőled!

Európai úti célt keresel tavaszi kirándulásodhoz? Egy menő turisztikai blog összeszedte a legjobb helyeket a Földközi-tenger szigeteitől a titokzatos Kaukázusig. A 10-ből háromhoz még repülőre sem kell ülnöd.Tavasz közeledtével a havi félmilliós olvasottságú meganstarr turisztikai blog összegyűjtötte a legszuperebb európai úti célokat, mi ebből szemezgettünk neked. Íme!

Ez is érdekelhet: Járvány alatti utazás előtt ne felejts elintézni pár dolgot

1. Oslo

Oslo v\u00e1rosa \u00e9p\u00fcletekkel

Fotó: William Perugini / Shutterstock


Muszáj lesz néhány napot a norvég fővárosban töltened. Oslo egy nyüzsgő nagyváros, rengeteg programot és lélegzetelállító természeti látványosságokat kínál körös-körül. Fedezd fel a (az Oslo-fjordtól északnyugatra található) Bygdøy-félsziget öt nemzeti múzeumát, vagy indulj el a gyalogosok és kerékpárosok számára kijelölt festői ösvények egyikén. Április fantasztikus évszak arra, hogy Oslo nevezetességeit gyalogosan is megcsodáld, mivel a hőmérséklet tökéletes a kellemes hosszú sétákhoz.

2. Mostar

Mostar

Fotó: Boris Stroujko / Shutterstock


Bosznia-Hercegovina legbájosabb városa a magyar határtól alig 400 km-re fekszik, gyalogos felfedezése az egyik legtökéletesebb április program. Mostar mesebeli városa egynapos kirándulásnak is megteszi (ha például a fővárosban, Szarajevóban tartózkodsz), de jobban teszed, ha pár éjszakát ott töltesz, és bejárod a környező vidéket is. Az UNESCO világörökségi listáján szereplő ikonikus Stari hídra a legjobb kilátás a Lucki nevű hídról nyílik. Ezen kívül megnézheted Koski Mehmed pasa hatalmas mecsetét, ami az Oszmán Birodalom egyik legkülönlegesebb épített öröksége.

3. Zadar

zadar v\u00e1rosa \u00e9s tenger

Fotó: mislaw / Shutterstock


A magyar határtól 350 km-re fekvő Zadart Horvátország egyik legnépszerűbb városaként tartják számon. Nem csoda, rengeteg kulturális örökséggel, számos történelmi és régészeti emlékkel rendelkezik, középkori, reneszánsz és kortárs épületek egész sora vár felfedezésre. A modern építészet egyik ékköve a zadari tengeri orgona, ami az első a maga nemében a világon.

4. Brassó

Brass\u00f3 v\u00e1rosa \u00e9s f\u00e1k

Fotó: RossHelen / Shutterstock


A szomszédos Romániában a talán még kevésbé felfedezett Brassó városa is rengeteg élményt kínál. Ha nyüzsgésre vágysz, térj be az áprilisban megélénkülő főtér kávézóiba, éttermeibe, ha pedig elvonulnál, akkor a városkörnyéki hegyek valók neked. Persze azért ekkor se hagyd ki magát Brassót, ahol számos ortodox templom található, amik közül a leglátványosabb az óvárosi Fekete templom (Biserica Neagră). Ha húsvétkor jársz Brassóban, részese lehetsz az ünnepi forgatagnak, megcsodálhatod a legények hagyományos viseletét.

5. Málta

M\u00e1lta v\u00e1rosa tengerrel

Fotó: krivinis / Shutterstock

A Földközi-tenger közepén található Málta egy igazi ékszerdoboz, évi 300 napsütéses napjával maga a földi paradicsom. Máltán három UNESCO világörökségi helyszín található, ezek mindegyike valóban a régmúlt időszak gazdag történelmének szimbóluma. Valletta, a főváros, mészkő építészetével, imádnivaló vízpartjával és színes erkélyeivel mesebeli látványt nyújt.

6. São Miguel

Fotó: Nido Huebl / Shutterstock


Az Azori-szigeteki São Miguel (magyarul: Szent Mihály szigete) remek tavaszi túrázási lehetőségeket kínál. Kihagyhatatlan állomás Sete Cidades kisvárosa, kilátói lélegzetelállító panorámájuk miatt legendásak. A megannyi természeti csodán felül további vonzerő, hogy a sziget viszonylag olcsó mind az étkezés, mind a szállás tekintetében.Áprilisban az időjárás is ideális, szóval minden adva van egy jó kiránduláshoz.

7. Skye-sziget

Isle of Skye szigete \u00e9s tenger

Fotó: Massimiliano Morosinotto / Unsplash


A Skye-sziget kétségkívül az egyik legszebb része Skóciának. Tökéletes úti cél áprilisban, mivel a nappalok egyre hosszabbak és melegebbek, így több idő jut a felfedezésre. Ha még sosem láttál lélegzetelállító vízeséseket, akkor a Fairy Pools (amiben úszni is lehet) egy kihagyhatatlan állomás. De bőven akadnak whisky-kóstolók, lepárlótúrák és gyönyörű kastélyok is a vidéken.

8. Kréta

kr\u00e9ta szigete \u00e9s tengerpart

Fotó: Eleni Afiontzi / Unsplash


Kréta a Földközi-tenger egyik legdélebbi szigete. Ha igazi görög kultúrára és jó időre vágysz, akkor ez a te helyed. A tavaszi időjárás tökéletes arra, hogy túrázni indulj a környékbeli hegyláncokon vagy a sziget híres szurdokaiban. Ha gyerekekkel látogatsz Krétára, akkor bebarangolhatod a sziget híres történelmi nevezetességeit, mindenek előtt Knósszosz városát, ami egykor a Minószi civilizáció vallási és politikai központja volt.

9. München

M\u00fcnchen belv\u00e1rosa

Fotó: f11photo / Shutterstock


München, Bajorország fővárosa és Németország harmadik legnagyobb városa áprilisban szó szerint kivirul. A nappalok enyhék, a fák pedig virágba borulnak. Ha ott jársz, először irány az Englischer Garten (Angol kert), a város legnagyobb parkja, ahol hatalmas fák, nyitott terek, végtelen kanyargós utak váltják egymást. A belváros után pedig jöhet egy nagy séta a Nymphenburg és Hofgarten kastélyok körül.

10. Feröer-szigetek

Fer\u00f6er-szigeteki t\u00e1j \u00e9s juhok

Fotó: Dylan Shaw / Unsplash


Az elbűvölő Feröer-szigetek Izland és Norvégia között találhatók az Atlanti-óceán közepén. A Feröer-szigeteken a turisztikai szezon inkább tavasz végén kezdődik, de már az április is jó alkalom az utazásra. Annál is inkább, mert áprilisban nincs akkora tömeg, így sokáig gyönyörködhetsz a lélegzetelállító Múlafossur-vízesésben, a bájos Saksun faluban és a Kallur világítótoronyban.