kislány a medencében úszószemüvegben
Fotó: Raj Rana / Unsplash

A legnagyobb a legjobb: átadták az év magyar fürdője díjat

Magyarország és Európa legnagyobb fürdőkomplexuma érdemelte ki 2022-ben a címet.Átadták Az utazó magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait hétfőn Budapesten; a legjobb határon túli magyar szálláshelyet és a legjobb külhoni magyar éttermet is díjazták – írja az MTI.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón örömét fejezte ki, hogy a magazin a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a verseny is azt mutatja, hogy a turizmusért tett erőfeszítések a nehéz körülmények ellenére sikeresek, a szakma az új kihívások ellenére jobban és többet teljesít, az emberek pedig utazni akarnak.


Az idén is 30 kategóriában adtak át elismeréseket. Az év fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló lett. A hajdúszoboszlói komplexumra sok helyen hivatkoznak úgy, mint Európa legnagyobbjára. Területe egyébként valóban nem kicsi, egészen pontosan 30 hektár, ez közel 50 futballpályának felel meg.

A strandrészen összesen 13 medence található (köztük hullám-, pezsgő-, gyermek- és élménymedence), ez egészül ki az aquaparkkal.