piros címkéken fehér betűk

Nem vicc! Egy skót ügyvéd megvásárolt egy egész falut a fővárostól nem messze

Nagyszülei a településről származtak el, a skót ügyvéd elhatározta, megmenti a falut a pusztulástól.


Olaszországban a legváltozatosabb módon próbálnak küzdeni az elnéptelenedő, enyészetnek átadott falvak egyébként világszerte ismert jelenségével. 2019-ben bejárta a sajtót a hír Cammarata településéről, ahol 1 euróért lehet 200 éves házhoz jutni – ha az ember vállalta, hogy utána állja a borsos felújítási számlát.

Egy másik csodás megmenekülésről számolt be a minap a CNN: mára újra kivirágzott a Romától bő 100 km-re délre található Borgo I Ciacca falucska, amit 10 évvel ezelőtt gyakorlatilag megvásárolt egy skót ügyvéd. Választását könnyű megérteni, ha eláruljuk az illető nevét: Cesidio Di Ciacca a település nevét adó család leszármazottja, nagyszülei még itt nőttek fel, innen vándoroltak ki Skóciába.

Login • Instagram

Az 1500-as években létrejött faluban Di Ciacca nemcsak az összes lakóházat hozta rendbe saját költségén, borospincét, konferenciatermet, könyvtárat és szálláshelyeket hozott létre az ismét egyre nagyobb számban érkező turisták részére. „Családom sosem vesztette el a kapcsolatot Borgo I Ciaccával. Amikor felnőttem, rájöttem, hogy ez életem küldetése, hogy igazán közel kerüljek a gyökereimhez” – magyarázta a CNN-nek.