férfi fehér ingben, előtte palack és talpas pohár rózsaszín folyadékkal

Megújult a címke is

Fotó: Dancsecs Ferenc / VINCE Magazin

High-tech fejlesztések a Feind Pincészetnél

A zaklatott 2020-as év a megújulásról szólt a balatoni Feind Pincészet életében: ahol tavaly tavasszal még rigó fütyült, idén már egy high-tech berendezésekkel ékesített modern borászati feldolgozó áll. Többek között erről ír Megyeri Sára vendégszerzőnk a VINCE Magazin augusztusi lapszámában.


Nagyot léptek

Gigantikus hordópark

Fotó: Dancsecs Ferenc / VINCE Magazin

Feind Lajos 1995-ben alapította meg a pincészetet: a 14 hektárból az évek alatt 120 lett, de a pincészet maradt Balatonfőkajár kellős közepén. Amikor Lajos döntött a visszavonulásáról, nem hosszú és rugalmas átadást tervezett, hanem a pincészetet 2019 elején teljes egészében rábízta az idősebbik fiára, Zoltánra és Bacskai Istvánra, akit pár hónappal korábban kért fel ügyvezetőnek. Ők ketten pedig óriási lendülettel álltak neki a megújításnak – a pincészet összes területén.

Tavaly húsvét után kedden történt az első kapavágás, amikor még szó szerint itt fütyült a rigó a másfél hektáros területen. Négy és fél hónappal később pedig begördült az első adag szőlő, amit itt dolgoztunk fel. Igaz, hogy a borász feje fölött még lógott a villanyszerelő a plafonról, de a tervezetthez képest három nap csúszással el tudtuk kezdeni a szüretet az új berendezésekkel. Az a pár nap is csak azért kellett, mert az új fogadógarat megakadt a francia határon: ahogy megjött, kicsomagoltuk, és másnap már Irsai Olivért dolgoztunk fel benne"

– mesél Bacskai István ügyvezető az adrenalinrohamok kezdetéről.

Tudjon meg még többet Feindékről és fejlesztéseikről a VINCE Magazin augusztusi lapszámában.

Augusztusi lapszámunk augusztus 6-tól elérhető országszerte, vagy megrendelhető közvetlenül tőlünk, a kiadótól. Amennyiben előfizetne magazinunkra, úgy azt ezen a linken keresztül teheti meg.

Fotó: Dancsecs Ferenc / VINCE Magazin

Kívülről sem néz ki kicsinek