Genf városa naplementében
Fotó: Dino Sabic / unsplash

​5 ok, amiért Genf kihagyhatatlan úti cél ezen a nyáron

Ha városlátogatásra adjuk a fejünket, általában rövid pihentető kikapcsolódásra számítunk, sok látnivalóval. Genfben azonban egészen másfajta nyaralásban lehet részünk.Itt a nyári csúcsidőszakban az átlagos csúcshőmérséklet 25-26°C, tehát ideális egy nyugodtabb pihenéshez is. Ezt az 5 – a Forbes cikke által is ajánlott − látnivalót mindenképp ajánljuk az élménydús kikapcsolódáshoz, ha Genfben járunk.

​1. Vízi tevékenységek

s\u00e9tahaj\u00f3z\u00e1s a genfi tavon

Fotó: Yomira Studio / unsplash

Genf a Genfi-tó partján fekszik, aminek kristálytiszta, türkizkék vize egy egzotikus tengerpartéhoz hasonlít. A Rhone folyó is itt folyik, így ideális pihenőhely a vízbarátoknak: lehet vitorlázni, evezni és kajakozni.

Kicsit távolabb, az Arve folyón raftingolva vízesések, zuhatagok és fürdőzésre alkalmas területek várják a látogatókat. Ha nyugodtabbat programot szeretnénk, sétahajózással fedezhetjük fel a tó távolabbi részeit.

​2. Strandok

Egyre több olyan területet alakítanak ki, ahol strandokon és teraszokon pihenhetünk a gyönyörű tó partján. Bár a víz kicsit hűvös a 23 Celsius-fokos hőmérsékletével, de a Plage strandon a kevésbé szívósak számára egy szabadtéri, olimpiai méretű úszómedence, csúszdák és toronyugró lehetőségek is találhatóak.

Nyáron a város szívében egy nyilvános strand is megnyílik a Pont de la Machine hídnál, a Cite du Temps-szal szemben.

​3. Gyógyfürdők

Svájc régóta az egészség és a gyógyfürdők hazája. Az egyik legjobb lehetőség a Bain Bleu a Plage mellett, a kettőt akár egy látogatás alkalmával is letudhatunk, ugyanis átjárhatóak. A 36 °C-ra fűtött, tetőtéri hidroterápiás medencében különböző vízi terápiás megoldásokkal kísérletezhetünk, majd megpihenhetünk egy ital mellett a panorámás bárban.

Összességében 3000 m² fedett és szabadtéri vízfürdő áll a vendégek rendelkezésére, vízeséses zuhanyzókkal és rejtett zugokkal.

​4. Szőlőbirtokok

sv\u00e1jci sz\u0151l\u0151birtok

Fotó: Gabriel Garcia Marengo / unsplash

Genf csak körülbelül 30 percre van egy gyönyörű, még nem elturistásodott bortermelő területtől. Mesebeli falvakon át és napraforgókkal teli mezőkön keresztül kanyarog az út a Chasselas régió felé. A legtöbb szőlőbirtok nem exportál külföldre, ezért használjuk ki a lehetőséget a borkóstolásra.

A szőlőültetvények bejárásának szórakoztató módja a Tuk-Tuk, aminek akár vacsorát vagy italozás is szervezhetünk a fedélzetére. Az egyik legjobb szőlőbirtok a Domaine Les Perrières családi birtok. A borok a helyi Gameret szőlőfajtáktól kezdve a pezsgőig vagy a gyümölcsös Sauvignon blanc-ig terjednek, mindenki talál neki megfelelőt.

​5. Kiránduló helyszínek

Genf közelében számos lehetőség kínálkozik egynapos kirándulásokra vagy akár egy heti kimozdulásra. Látogassunk el a Mont Salève-ra, egy rövid buszútra van a várostól a libegő. Tökéletes hely túrázásra, siklóernyőzésre, hegymászásra vagy hegyi kerékpározásra is. Kicsit távolabb a Genfi-tó túlsó végén található Lausanne és Montreux városaiba juthat el.

Vagy túrázhatunk a környező vidéken, ahol a lenyűgöző Lavaux borvidék is található. Vasúton akár az Alpokig is elmerészkedhetünk.