napszemüveges lány a medencében

Íme a 3 legolcsóbb gyógyvizes fürdő Budapest körül

Közös jellemzőjük: 2000 forintnál olcsóbb a napi belépő. Ezen kívül még hangulatosak is, ráadásul kevesen ismerik őket.


Kicsit keresgélni kell, de a termalonline.hu három olyan gyógyvizes fürdőt is talált Pest megyében, ahol megúszható a felnőtt belépő 2000 forint alatt. Ráadásul – mint írják – mindhárom kifejezetten hangulatos fürdőnek számít.

Albertirsa Strandfürdő

Cegléd és Monor között nagyjából félúton fekszik a kisváros, ahol 1986 óta üzemel egy szezonális termál strand. Ennek a vize 1990-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést. Az ötmedencés fürdőben jelenleg egy felnőtt napijegy 1900 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1400 forintba kerül. Idén várhatóan szeptember 4-ig tartanak nyitva, ezért érdemes kihasználni a még hátralévő bő egy hónapot.

Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő

A Pest megye délkeleti részén lévő település fürdője 1998-ban nyitotta meg a kapuit, a termálvizük 2002-ben kapta meg a gyógyvíz minősítést, 2012-ben pedig egy fedett fürdőt is átadtak. Az öt medencét magában foglaló strandi rész szezonálisan üzemel, de a fedett fürdő egész évben a vendégek rendelkezésére áll, valamint a téli időszakban is lehet szabadtéri medencében is ejtőzni.

A strandbelépő náluk 1900 forintba kerül, helyi lakosoknak 1600 forintba. A gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 1500 forint a strandi napijegy, amennyiben pedig Nagykátán laknak, akkor csak 1200 forint. (A Fürdőházba 2800 forint a felnőtt belépő, de ez magában foglalja a strandmedencék használatát is).

Tápiószentmártoni Strand- és Termálfürdő

Ezt a remek kis termál strandot nemrég már emlegettük, mint Pest megye legolcsóbb gyógyvizes fürdőjét. A Nagykátától 13 kilométerre délre fekvő település fürdője szezonálisan üzemel, kizárólag szabadtéri medencéik vannak. A Tápiószentmártonban feltörő termálvíz 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést. A négymedencés fürdőbe egy felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, 3-18 éveseknek és 65 év felettieknek pedig csak 1000 forintot kell a pénztárban hagyniuk.