A 7 legjobb ár-érték arányú gyógyfürdő: van, ahol 1100 forintért kényeztetheted magad
woman in black bikini lying on white surfboard on swimming pool during daytime
Photo by Arturo Rivera on Unsplash

A 7 legjobb ár-érték arányú gyógyfürdő: van, ahol 1100 forintért kényeztetheted magad

Ősszel is kiváló program egy fürdőzés és nem is kell rá feltétlenül súlyos ezreket költeni.A termalonline.hu gyűjtötte össze a 7 legjobb ár-érték arányú gyógyfürdőt a Dunántúlról. Őszre kiváló kirándulás lehetőségek, vedd figyelembe ezeket is, amikor tervezed a hétvégéidet.

Barcsi Gyógyfürdő

Sokat fogjuk ebben az összeállításban emlegetni Somogy megyét, ugyanis valamiért ott több gyógyfürdő is beletartozik ebbe a „jóárú” kategóriába. A megye déli részén található Barcs gyógyfürdőjében fedett és szabadtéri medencék egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak. A felnőtt napi belépő 2300 forintba kerül, ami a szolgáltatásaik fényében baráti ár. Nyugdíjasoknak és diákoknak ugyanez 1800 forint. Még akkor is kedvező árakat kínál a fürdő, ha a drágábbik – a wellness részleg szolgáltatásait is tartalmazó – jegyet választjuk. Ebben az esetben egy felnőtt belépő 2800 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 2100 forintba kerül.

Dombóvár – Gunarasfürdő

A Tolna megyei Dombóvár üdülőterületén működő fürdő is jó választás lehet. Pláne addig, amíg még nyitva van a tágas szabadtéri fürdőterület. A strandi felnőtt belépő 2700 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2300 forint, gyerekeknek pedig 1700 forint. A gyógyfürdő részbe váltható jegyek ennél kicsit drágábbak, de nem vészesen. A felnőtt napijegy kerek 3000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2600 forint, gyerekeknek pedig 2000 forint.

Igali Gyógyfürdő

Somogy megyében, a Balatontól 40 kilométerre délre találjuk Igalt. A megnyitásának 60. évfordulóját most augusztusban ünneplőgyógyfürdőben bőséges medenceválaszték áll a rendelkezésünkre. A felnőtt napijegy ára jelenleg 3200 forint, 60 év felettieknek ugyanez 2700 forint, 4 és 20 év közöttieknek 2300 forint.

​Kaposvár – Virágfürdő

A somogyi megyeszékhely fürdője elképesztően kedvező jegyárakkal dolgozik. Mostanában nem is emeltek árat, ami ritkaság. Nagyon jó megoldás, hogy a gyógyfürdő külön egységet alkot, így aki kifejezetten a gyógymedencéket keresni, egész olcsón válthat belépőt. Konkrétan 1400 forintos felnőtt napijegyről és 1100 forintos nyugdíjas és ifjúsági jegyről van szó.ú

A Virágfürdő esetében még a „drágább” jegyek árai is egész szolidak. A szezonális strandfürdőbe egy felnőtt jegy 2500 forintba kerül, ennek a nyugdíjas és ifjúsági verziója 1900 forint. A gyógyfürdő, fedett élményfürdő, uszoda használatát is magában foglaló belépő 2600, illetve 2000 forint. Amennyiben az előbbieket még a strandfürdő használatával is megfejelnénk, akkor is csak 3300 és 2300 forint a jegyár.

Valószínűleg a Virágfürdő országos szinten is ott van a legjobb ár-érték arányú fürdők között.

Komárom – Brigetio Gyógyfürdő

Komárom-Esztergom megye kedvelt gyógyfürdője is jó választás, pláne most, hogy még nyitva a strandi rész. Csak a strandfürdőbe szóló belépőt is válthatunk nyáron, ennek az ára felnőtteknek 2500 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 1800 forint. A „normál”, fedett fürdőbe is érvényes belépő sem drága, teljes áron 2900 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 2400 forint a napijegy. Ezekből az árakból a helyi lakosoknak még kedvezményt is nyújtanak.

Nagyatádi Gyógyfürdő

A Somogy megyei város klasszikus gyógyfürdőjében nyáron emeltek árat, de még így is olcsónak számít. A teljes árú belépő 1700 forint,diákok és nyugdíjasok számára pedig 1200 forint a jegy. Van egyébként Nagyatádon egy másik fürdő is, egy szezonálisan (idén szeptember 4-ig) üzemelő termálstrand, ott ugyanezek a jegyárak érvényesek.

Szigetvári Gyógyfürdő

A Baranya megye déli részén található gyógyfürdő is megfizethető árakkal dolgozik. Náluk a felnőtt belépő 2600 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 2100 forint, gyerekeknek pedig 1600 forint. Válthatunk olyan jegyet, ami tartalmazza a wellness részleg használatát is, ennek az ára felnőttek esetében 3400 forint, diákok és nyugdíjasok számára 2500 forint, gyerekeknek 2100 forint.