fekete fürdőruhás nő egy fehér gumicsónakban a kék vizen

Találtunk egy magyar gyógyfürdőt, ahol még mindig csak 1350 forintba kerül a kényeztetés

Nagy park és beltéri medencék sora tartozik hozzá, gyógyvize ízületi problémák, izomfájdalmak és érszűkület egyes fajtái esetén ajánlott.A termalonline.hu minapi cikke mutatta be Magyarország egyik legolcsóbb gyógyfürdőjét. Püspökladányban az 1920-as években találtak termálvizet, ami 1987-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, majd ezt 2009-ben újra megerősítették. A Debrecentől nagyjából 50 kilométerre délnyugatra fekvő Hajdú-Bihar megyei város fürdője 2004 óta számít gyógyfürdőnek.

A Sárrét Kincse fürdő nagy zöldterülettel rendelkezik, a nyári kánikulában sincs nagy tömeg. Amikor így nyáron teljes a fürdő szabadtéri kínálata, akkor a kinti részen gyógyvizes medencék, valamint úszómedence, gyermekmedence és tanmedence várja a vendégeket. Fedett résszel is rendelkezik a gyógyfürdő, ahol további gyógyvizes medencék találhatók. A kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos gyógyvize ízületi problémák, izomfájdalmak és érszűkület egyes fajtái esetén ajánlott.


Bár mostanában emeletek árat, egy felnőtt napijegy a gyógyfürdők között meglehetősen kedvezményesnek mondható 1350 forintba kerül, ugyanez nyugdíjasoknak és diákoknak 1100 forint. A gyerekek számára 14 éves korig 750 forint a belépő. 15 fő felett a felnőtt napijegy 950 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 750 forint, gyerekeknek 550 forint.

Ha már elmész oda, mindenképpen érdemes pár napot maradnod és megnézned a környéket. Püspökladány a Nagykunság és a Hortobágy találkozásánál fekszik, így adja magát, hogy meglátogasd az Unesco világörökségi listáján szereplő Hortobágyot és az 1697-ben épült Kilenclyukú kőhídat.


Az elnevezés amúgy onnan ered, hogy Püspökladány a Nagy-Sárrét, a Nagykunság és a Hortobágy találkozásánál fekszik. Püspökladány vasúti csomópont, így akár tömegközlekedéssel is kényelmesen megközelíthető. Például Budapest irányából napi több közvetlen vasúti járat is érinti a várost.