kisfiú és kislány játszik a vízben
Fotó: Cor Dulce / Unsplash

Az egyik leghíresebb gyógyfürdőnk "kistestvérében" csak 1230 forint a napijegy!

2 gyógyvizes medence, 2 további medence és számos szolgáltatás várja kedvező áron a hűsölni, gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat.Hajdúszoboszlótól alig 20 kilométernyi autóútra, szintén Hajdú-Bihar megyében található Kaba városa. Kevesen tudják, de a „nagytestvér” árnyékában a kisvárosban szintén működik gyógyvizes fürdő, amit a termalonline.hu mutatott be egy minapi cikkében.

A Kabai Városi Strand és Gyógyfürdő vize 2002-ben kapott gyógyvíz minősítést, majd 2013-ban megkapta a gyógyfürdő címet is, mivel gyógyászati kezelések is zajlanak falai között. Ezek közé tartozik a gyógyvizes medencefürdő, az iszappakolás, az orvosi gyógymasszázs, a vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna. Mindezeken túl elektroterápiás kezeléseket is kínálnak, de wellness masszázsok is elérhetők náluk.

A jellegzetes színű, jódos gyógyvizüket két medencébe töltik. Az egyik vize 34-36 Celsius fokos, a másiké 36-38 Celsius fokos. Ezen felül egy hűvösebb vizű, 26 Celsius fokos úszómedence, valamint egy 30 Celsius fokos vizű gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. A kabai gyógyvíz elsősorban mozgásszervi problémák esetén lehet hatásos, azon belül is főként a térd- és a csípőízületi problémákat enyhítheti.

A Kabai Városi Strand és Gyógyfürdő árai igen kedvezőek. Jelenleg egy felnőtt belépő 1230 forintba kerül, nyugdíjasoknak 770 forintba, diákok számára szintén 770 forint a napijegy, a gyerekbelépő ára pedig 570 forint. 16 óra után délutáni belépőt is kínálnak, valamint a helyi lakosok számára is olcsóbbak a jegyek.