james bond fegyverrel a kezében, mögötte 007

Bill Gates megvette a James Bond-filmekből ismert 200 éves szállodát és be fogja zárni

Bill Gates vette meg azt a Budapesttől alig pár órányira található a szállodát, ami több James Bond-filmben is szerepelt, de nem csak ezért lett világhírű.


A Four Seasons csoport a napokban jelentette be, megvásárolta Velence és az egész világ egyik legpatinásabb szállodáját, a Danielit. A többek között a budapesti Greshamet üzemeltető szállodaláncban a Microsoft-alapító Bill Gatesnek 71 százalékos része van tavaly óta. Világszerte összesen 120 luxusszálloda van a Four Seasons tulajdonában, az olasz vízi városban azonban csak ezzel a tranzakcióval vetették meg a lábukat.

Kezdésként nagy fejlesztésekbe fognak az épületben,

a 2024-ig tartó, 30 millió dollárra (9 milliárd forint) becsült felújítás nagy részében a szálloda továbbra is fogad vendégeket, bizonyos munkálatoknál azonban valószínűleg be fogják zárni.

hotel danieli piros k\u0151\u00e9p\u00fclete velenc\u00e9ben

Fotó: www.flickr.com

A manapság már három több száz éves velencei Palazzoban „elterülő” Danieli a világ egyik legpatinásabb szállodája, 1822-ben alapította Giuseppe Dal Niel, innen ered a neve is.

Falai között megfordult "sztárok" egész sora, többek között Johann Wolfgang von Goethe és Charles Dickens író, valamint Arisztotelész Onassis hajómágnás feleségével Maria Callas opera-énekesnővel, de többször forgott itt James Bond-film is. A történet szerint az 1963-as „Oroszországból szeretettel”-ben Sean Connery, az 1979-es Holdkeltében Roger Moore, a 2006-os Casino Royale-ban pedig Daniel Craig látogatja meg a patinás szállodát, bár a legrégebbihez a jeleneteket például Angliában vették fel.