jéghotel sarkifény

Fagyos lesz a hangulat

Fotó: icehotelsweden

Minusz 5 fok van benne, 200 ezerbe kerül egy napra és mindenki megőrül érte. Mi az?

Unod a sima wellness hoteleket? Ha valami többre vágysz, akkor irány észak! A cikkben szereplő elképesztő képek láttán nem is lesz kérdés, hogy hova utazol legközelebb!Rengeteg féle különleges hotel létezik a világon, már mi is írtunk többek között Star Wars hotelről, kibérelhető privát szigetekről, és Európa legszebb magyar kastélyszállójáról. De jéghotelről még nem esett szó...eddig.


Minden évben, amikor beköszönt a tél, a kanyargós Torne folyó lelassul és befagy. A folyó hatalmas jégtömbjeiből először 1989-ben faragtak jéghotelt. Ma, több mint három évtizeddel később, az Északi-sarkkörtől 200 kilométerre fekvő jukkasjärvi jéghotel a világ minden részéről érkező turisták kihagyhatatlan állomása lett Svédországban.

Idén december 10-re készült el a minden évben újrafaragott szálloda, ami ezúttal egy igazán különleges luxus lakosztállyal bővül.

A tervezőcsapat egyik tagja maga Károly Fülöp svéd királyi herceg. Az ő közreműködésével hozták létre az új lakosztályt, amihez hasonló még sosem készült a jéghotel 32 éves történetében.

A mínusz öt fokos lakosztály egyik különlegességét a jégbe fagyasztott virágok adják, illetve a vendégek méhek zümmögését, hegedűjátékot és szélzúgást is hallhatnak a szobában. De hogy kerülnek méhek Lappföldre? A tervezők célja az volt, hogy a vendégek egyszerre éljék át a fagyos svéd telet és a viszonylag meleg nyarat. A lakosztály emiatt az egyik legfontosabb svéd ünnepségről a Midsommarról kapta a nevét.

Ez az ünnepség az év leghosszabb napján kerül megrendezésre, amikor az emberek májusfát állítanak, énekelnek, táncolnak és nagy lakomát tartanak.


Íme, egy videó, ahol jobban szemügyre veheted a fagyos hotel zegzugait!

A jeges luxusszobában töltött éjszaka nagyjából 200 ezer forintba kerül fejenként. Ha érdekel, akkor itt a link hozzá!

Az üzemeltetők egyébként azt javasolják mindenkinek, hogy a "fűtetlen" részen csak egy éjszakát töltsenek, a maradékot a szintén a komplexum részét képező meleg szárnyban töltsék el.