tábla lóg  egy ajtón

63 év után bezárt a legendás kávézó, de máshol folytatják

Több tényező is befolyásolta a tulajdonosok döntését, de máshol folytatják.


Magasabb munkaerő-költségek, megnövekedett alapanyag-költségek. Ezek a tényezők mind-mind megnehezítik az éttermek és kávézók tulajdonosainak munkáját. Ha ehhez még hozzáadjuk az ellátási lánc problémáit, valamint a szűk munkaerőpiacot, akkor egy olyan helyzet áll elő, ami sokaknak szinte lehetetlenné teszi a felszínen maradást. Sok esetben sajnos az sem számít, ha egy kávézó már több mint 60 éve szolgálja ki a vendégeket...

Olvasd el ezt is! 6 csendes budapesti kávézó, ami tökéletes hely a tanulásra


A környéken zajló változások és mindenek előtt a londoni bérleti díjak megnövekedésének áldozatává vált egy hangulatos londoni kávézó, az Alpino Cafe - számolt be a hírről a timeout oldala. A kávézó tulajdonosa a „kapzsi” bérbeadót okolja a bezárásért.


A Chapel Market családi kézben lévő olasz-angol étterem 1959-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is ellátta a helyieket kiadós húsételekkel és mennyei tésztákkal. Ezek a klasszikus ételek időközben a londoni angol-olasz kávézás szinonimájává váltak.


Az islingtoni 97 Chapel Market épületében eltöltött több mint 60 év után azonban a régi stílusú kávézó örökre bezárja kapuit.


Az "olasz snack bár" az egyik legkedveltebb étkezde a városban, és sokak által jól ismert hatalmas adagjairól és elképesztően alacsony árairól. Most azonban nehéz lépésre szánták el magukat.

A tulajdonosok ugyanis nem akarták felemelni az áraikat, ezért inkább egy olcsóbb hely után néztek.


A kávézó ajtajára kiakasztott táblán ez állt: „Nem akarjuk felemelni az árainkat. Ezért úgy döntöttünk, hogy átköltözünk az út túloldalára. Casa Fabrizi néven leszünk mostantól elérhetők, és szeptemberben nyitunk.

Az Alpino Cafe kedvelőinek tehát nem kell búsulniuk, ugyanis kedvencük hamarosan újra nyit.