pohár, benne barna folyadék és jégkockák

Fillérekért kiadó a filmtörténet leghírhedtebb háza

A 9 Oscar-díjat nyert film legendás családjának otthonába költözhetünk be.

Ha akarod, most 30 napra te is a Corleone család tagjának érezheted magad, bár valószínűleg szerencse kell majd hozzá, hogy ez megvalósuljon. Július 27-től lehet az Airbnb-n egy hónapra kivenni Staten Islanden azt a villát, ami a Keresztapa filmek számos jeleneténél forgatási helyszínként funkcionált.

Francis Ford Coppola összesen 9 Oscar-díjjal kitüntetett filmtrilógiájának első részét éppen 50 éve, 1972-en mutatták be és már ebben megjelenik a New York-i épület: rögtön az elején, Connie Corleone esküvőjénél bukkan fel az épület, mint a család otthona. A második részben aztán a család feje, a Marlon Brando által alakított Vito Corleone szintén szintén itt a kertben kap végzetes szívinfarktust. Érdekesség, hogy legenda szerint a filmben szintén felbukkanó Giani Russo színész ajánlotta az 1930-ban épült házat Coppola figyelmébe.

A villát csak egyben lehet kivenni egész augusztusra, maximum 5 fő érezheti magát ez idő alatt a Corleone klán tagjának és ezért éjszakánként 50 dollárt (mintegy 20 ezer forintot) kell leszurkolni. Ez szinte jutányos ár, hiszen ezért az összegért cserébe 5 hálószoba, úszómedence, játékszoba és konditerem is jár – az érzés mellé.